7 Aprilie 2008

Bulgarii de la CBA Asset deschid primul supermarket din Sofia printr-o investitie de 1 mil. euro

Operatorul bulgar de supermarketuri, CBA Asset Management, a investit circa un milion de euro in primul magazin de pe piata din Sofia, sustinand ca principalul sau competitor va fi retailerul german Billa, relateaza Dnevnik, citat de NewsIn.

Noul supermarket al CBA Asset Management se afla in districtul rezidential Svoboda, din Sofia. CBA opereaza un lant de supermarketuri de tip discount, prezente in peste 20 de orase din Bulgaria, cu un format asemanator magazinelor de discount CBA Commercial, din Ungaria.

In prezent, CBA Asset Management se afla in discutii pentru deschiderea mai multor supermarketuri din Sofia si intentioneaza sa patrunda in toate orasele bulgare cu peste 20.000 de locuitori, in urmatorii doi ani. Potrivit reprezentantilor CBA Asset Management, supermarketurile vor concura cu magazinele Fantastico si Billa, mai ales din punct de vedere al gamei de produse.

CBA Asset Management nu va urma strategia adoptata de alti retaileri prezenti pe piata precum Piccadilly si Elemag care vor sa atraga grupuri mari de clienti, ci se va concentra pe segmentul magazinelor de proximitate. Compania asteapta, de asemenea, finalizarea tranzactiei de preluare a lantului de supermarketuri din Varna, Burlex 104, tranzactie demarata in februarie. Afacerea va adauga in portofoliul CBA Asset Management inca 11 magazine Burlex, plasate in nord-estul Bulgariei.



Citeste si