16 Aprilie 2008

RusAl si-a marit productia de aluminiu cu 9% in T1

RusAl, cel mai mare producator mondial de aluminiu si alumina, a anuntat ca productia sa de aluminiu a crescut in primul trimestru al acestui an cu 9,4% fata de acelasi interval din 2007, pana la 1,1 milioane tone, informeaza NewsIn.

United Company RusAl, care a devenit cel mai mare producator de aluminiu din lume in martie 2007, dupa fuziunea dintre RusAl, concurentul sau Sual si divizia de productie de alumina a companiei elvetiene Glencore, a anuntat ca productia sa a crescut in primul trimestru ca urmare a faptului ca uzina sa de aluminiu din sudul Siberiei a inceput sa functioneze la intreaga capacitate.

Productia de alumina a crescut cu 3,5%, pana la 2,84 milioane tone, iar cea de bauxita cu 13,1%, pana la 4,56 milioane tone in perioada de raportare, potrivit oficialilor RusAl.

"In primele trei luni ale anului am inregistrat o crestere constanta a cifrelor legate de productie, fapt ce demonstreaza cat succes a avut tripla fuziune prin care s-a creat compania unita", a declarat Alexander Buligin, directorul general al RusAl.



Citeste si