25 Aprilie 2008

GSK - scadere a profitului trimestrial, din cauza vanzarilor slabe

GlaxoSmithKline Plc (GSK) a afisat miercuri o scadere a profitului cu 5% in primul trimestru, afectat de declinul vanzarilor medicamentului impotriva diabetului Avandia si de competitia acerba din partea medicamentelor generice cu care s-au confruntat alte produse, informeaza Reuters.

Declinul nu a fost atat de mare pe cat estimasera analistii, ca urmare a sustinerii venite din partea vanzarilor puternice de medicamente care se vand fara reteta, ce au compensat vanzarile mai slabe de produse farmaceutice.

Jean-Pierre Garnier, care se retrage luna viitoare, a declarat miercuri ca aceasta a fost o performanta "onorabila", in contextul temerilor legate de gradul de siguranta al Avandia, care au determinat multi medici si pacienti sa renunte sa utilizeze medicamentul.

Profitul operational a fost in primul trimestru de 2,05 miliarde lire sterline (4,1 miliarde dolari), pe fondul unor vanzari in crestere cu 2%, la 5,69 miliarde lire sterline, echivalentul unui castig pe actiune de 0,256 lire sterline/actiune. Estimarea medie a 13 analisti chestionati de Reuters au fost de 0,245 lire/actiune.

Actiunile Glaxo au castigat 1,4% dupa publicarea rezultatelor, la 11,17 lire sterline/actiune, depasind sectorul european al medicamentelor, care s-a apreciat cu 0,9%.



Citeste si