19 Iunie 2008

Sanofi-Aventis vrea sa cumpere Zentiva

Producatorul francez de medicamente Sanofi-Aventis a aratat ca planuieste sa faca o contraoferta de 2,57 miliarde de dolari pentru preluarea Zentiva, dupa ce grupul financiar ceh PPF anuntase ca vrea sa cumpere aceeasi companie, arata Reuters, citat de NewsIn.

Sanofi, care este unul din actionarii companiei cehe Zentiva, a subliniat ca vrea sa ofere 1,050 coroane cehesti pentru fiecare actiune Zentiva. PPF oferise 950 de coroane (39,3 euro) pe actiune.

Sanofi, a treia companie farmaceutica din lume, a aratat ca preluarea Zentiva reprezinta o miscare strategica rationala.

“Sanofi-Aventis este deja prezent pe pietele unde opereaza Zentiva”, a aratat compania franceza.

Sanofi detine 24,9% din actiunile Zentiva. PPF, impreuna cu alti actionari, detine 19,2%. Zentiva a aratat, ca va lua in considerare detaliile propunerii facute de PPF.

Oficialii companiei, care are subsidiare in Romania si Turcia, au aratat ca Zentiva va analiza pretul oferit, care este sub nivelul pietei si va convoca o adunare generala.

"Intre timp, actionarii sunt sfatuiti sa nu ia nici o decizie cu privire la oferta publicata", au subliniat reprezentantii Zentiva.



Citeste si