19 Iunie 2008

Alitalia inregistreaza zilnic pierderi de 3 mil. euro

Compania aeriana de stat Alitalia a anuntat pierderi de 3 milioane de euro pe zi din cauza cresterii record a pretului petrolului si a scaderii veniturilor, potrivit cotidianului italian Il Messaggero, citat de NewsIn.

Compania a raportat, in T1, pierderi de 2 milioane de euro.

Intesa Sanpaolo, banca in ale carei atributii intra vanzarea Alitalia, a organizat o intalnire cu consiliul director al companiei aeriene pentru a discuta situatia financiara, arata cotidianul italian.

Daca nu va fi gasit un cumparator, situatia companiei ar putea fi reglementata prin legea Marzano, ce contine prevederi referitoare la falimentul marilor companii. Astfel, se va incerca gasirea de cumparatori pentru activitatile viabile ale companiei.

Guvernul italian a acordat recent companiei un ajutor de 300 de milioane de euro, suma ce ar putea fi folosita pentru marirea capitalului social, in incercarea de a evita falimentul companiei.

Seful guvernului, Silvio Berlusconi, a promis in timpul campaniei electorale ca va crea un consortiu de investitori italieni care sa cumpere Alitalia, insa promisiunea nu s-a concretizat pana acum.



Citeste si