26 Iunie 2008

Alitalia vrea recapitalizare inainte de parteneriat international

Compania aeriana italiana Alitalia, aflata in pragul falimentului, va trebui sa recurga la o recapitalizare inainte de a cauta un partener international pentru a forma o alianta, a declarat presedintele grupului italian, Aristide Police, citat de AFP, scrie NewsIn.

Intesa Sanpaolo, banca ce consiliaza relansarea privatizarii companiei nationale, "lucreaza intens pentru a elabora un plan industrial durabil", a declarat Police, citat de agentia de presa Ansa.

"Este un plan ce prevede intrarea de capital nou si relansarea prin intermediul unei recapitalizari. Vom cauta apoi sa intarim noile perteneriate internationale sau pe cele deja existente", a declarat Police.

Police, presedinte al Alitalia de la inceputul lunii aprilie, a estimat, printre altele, ca grupul va vrebui sa aiba o idee clara asupra perspectivelor pana la sfarsitul lunii iulie.

Cotidianul italian Il Messaggero arata saptamana trecuta ca Alitalia a anuntat pierderi de 3 milioane de euro pe zi din cauza cresterii record a pretului petrolului si a scaderii veniturilor.

Compania a raportat pierderi de 2 milioane de euro, in primul trimestru.



Citeste si