29 Iulie 2008

Wrigley profit de aproape 200 mil. dolari, peste asteptarile analistilor

Wm Wrigley Jr Co, cel mai mare producator mondial de guma de mestecat si care se afla in proces de preluare de catre compania Mars Inc, a inregistrat un profit net de 193,8 milioane dolari, peste asteptari, pe fondul deprecierii monedei americane, care a permis cresterea exporturilor, arata Reuters, citat de NewsIn.

Reprezentantii companiei au raportat un profit net pe al doilea trimestru de 193,8 milioane dolari (70 centi/actiune), in comparatie cu un profit net de 169,8 milioane dolari (61 centi/actiune), inregistrat in perioada similara a anului trecut.
Specialistii estimasera un castig mediu pe actiune de 68 de centi.

Veniturile au crescut cu 14%, pana la 1,57 miliarde dolari, de la 1,38 miliarde dolari inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Motivul principal pentru aceasta crestere a fost devalorizarea monedei americane, au declarat reprezentantii Wrigley. Un dolar american slab in comparatie cu alte monede straine a crescut valoarea exporturilor companiei.

Mars, producatoarea bomboanelor M&M, este pe cale sa cumpere Wrigley pentru 23 miliarde dolari. Tranzactia, care a fost anuntata in luna aprilie este posibil sa fie incheita la inceputul acestei toamne. In urma achizitiei se va crea cea mai mare companie mondiala de dulciuri.

Wrigley a intampinat presiuni din partea producatorului britanic Cadbury Schweppes Plc, care comercializeaza marci precum Dentyne si Trident.

Compania Wrigley Romania detine brandurile Orbit si Juicy Fruit.



Citeste si