11 Septembrie 2008

KDB confirma ca a incheiat discutiile cu Lehman Brothers

Korea Development Bank (KDB) a confirmat, miercuri, incheierea discutiilor cu Lehman Brothers, legate de o posibila investitie, in urma neintelegerii asupra conditiilor acordului si luarii in considerare a situatiei din pietele financiare, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

La o zi dupa anunturile contradictorii legate de ajutorul oferit de Coreea de Sud bancii americane, infiintata acum 158 de ani, KBD a anuntat intr-un comunicat ca a pus capat negocierilor.

"Anuntam ca am pus capat discutiilor la acest moment din cauza neintelegerii asupra conditiilor tranzactiei, si dupa evaluarea starii pietelor financiare pe plan intern si international", a anuntat KDB.

"Nu se mai poarta discutii legate de un posibil acord intre cele doua banci", a declarat oficialul pentru Reuters.

Lehman, una dintre bancile cele mai grav afectate de criza creditelor ipotecare cu grad de risc ridicat din Statele Unite, urmeaza sa-si publice rezultatele trimestriale miercuri, cu o saptamana inainte de data programata, si sa anunte "importante initiative strategice", dupa ce actiunile s-au depreciat in sedinta de marti cu 46%, pe fondul ingrijorarilor legate de capacitatea de a aduna capital.

KBD, condusa de fostul presedinte al operatiunilor Lehman in Coreea de Sud, urmarea sa investeasca pana la 5,3 miliarde dolari in Lehman, impreuna cu alte banci coreene.



Citeste si