3 Octombrie 2008

Oficialii Federal Reserve iau in calcul noi reduceri ale dobanzii cheie

Oficialii bancii centrale americane iau in considerare noi coborari ale dobanzii cheie, in ciuda aprobarii planului de salvare a industriei financiare, de 700 miliarde dolari, din cauza inrautatirii perspectivelor economice, a anuntat cotidianul Wall Street Journal.

Totusi, o scadere a dobanzii cheie este departe de a fi certa, in parte din cauza presiunilor inflationiste, a precizat Wall Street Journal pe pagina sa de internet.

"Disponibilitatea Federal Reserve de a lua in considerare noi reduceri ale dobanzii marcheaza o schimbare de atitudine fata de lunile trecute, cand cresterea preturilor la alimente si la energie a atras atentia asupra inflatiei", mentioneaza Wall Street Journal.

Traderii valutari din Tokyo au spus ca, in timp ce articolul a dat nastere unor discutii in randul jucatorilor din piata, impactul asupra dolarului a fost limitat.

Indicele dolarului, ce ii masoara valoarea in raport cu un cos format din sase valute cheie, a crescut cu 0,6%, la 80,162 puncte.

Chiar inainte de publicarea articolului, investitorii estimau ca Fed va cobora dobanda de referinta in aceasta luna.

Dupa publicarea articolului, jucatorii din piata au estimat o coborare semnificativa a dobanzii, dupa ce datele publicate miercuri au aratat ca productia industriala a Statelor Unite a scadzut la cel mai mic nivel, de la recesiunea din 2001.



Citeste si