13 Octombrie 2008

Cine sunt cei mai bogati germani

Fratii fondatori ai lantului de magazine Aldi detin cea mai mare avere din Germania, estimata la mai mult de 17 miliarde euro, potrivit unui clasament anual al publicatiei Manager-Magazin.

Avansul acestora fata de familia Porsche, a carei avere este estimata la 15,5 miliarde euro, s-a diminuat considerabil, potrivit publicatiei citate. Familia Porsche, care detine compania producatoare de masini sport, avea in 2007 o avere de 12,45 miliarde euro, potrivit NewsIn.

Motivatia consta in faptul ca Porsche a "profitat de cresterea valorii participatiei" sale la producatorul auto Volkswagen, unde controleaza 35% din actiuni si unde vrea sa preia controlul.

Ca si anul trecut, revista face lista a 122 de persoane care au o avere cel putin egala cu 1 miliard euro. Multi dintre multimilionarii germani si-au pierdut, insa, averea, ca urmare a crizei financiare.

Este cazul Susannei Klatten, in varsta de 46 de ani, femeia cea mai bogata din Germania, "a carei participatie la BMW a inregistrat pierderi ridicate", potrivit Manager-Magazin.

Actionar al companiei producatoare de automobile si mostenitoare a dinastiei Quandt, Susanne Klatten avea o avere de 7,8 miliarde euro. Turbulentele de pe pietele financiare au afectat-o si mai grav pe Madeleine Schickedanz, in varsta de 64 de ani si actionar majoritar al grupului de distributie si de turism Arcandor, care se confrunta cu dificultati, potrivit Manager-Magazin.

Schickedanz, a carei "avere a pierdut mai mult de jumatate din valoare", a reusit sa isi pastreze pozitia intre cei 100 de cei mai bogati germani, doar "multumita participatiei indirecte la grupul de turism Thomas Cook", precizeaza publicatia.



Citeste si