20 Octombrie 2008

Banca franceza Caisse d'Epargne: Pierderi de 600 mil. euro

Banca franceza de economii Caisse d'Epargne a anuntat pierderi de 600 milioane euro (808,1 milioane dolari), dupa incheierea unor contracte cu derivate pe actiuni, arata Reuters, citat de NewsIn.

Pierderea a fost inregistrata la inceputul lunii octombrie, banca anuntand ca a luat masuri imediate pentru a inchide pozitiile generatoare de pierderi.

Pierderea a aparut in cadrul activitatilor pe cont propriu si nu in cadrul activitatilor desfasurate in numele clientilor, precizeaza comunicatul bancii, conform AFP.

"Avand in vedere nivelul fondurilor proprii ce depasesc 20 miliarde euro si lichiditatea ridicata, aceasta pierdere nu afecteaza stabilitatea financiara a grupului si nu are nicio consecinta asupra clientilor", a asigurat banca. In urma pierderii, directorul financiar al grupului a fost demis, potrivit unor surse avizate.

Caisse d'Epargne a anuntat pe 8 octombrie o fuziune cu Banque Populaire, fuziune afectata de criza financiara, ce va permite celor doua banci mutuale sa formeze cea de-a doua banca de economii din Franta.

Cele doua banci sunt deja legate, mai ales prin filiala lor comuna Natixis, unde fiecare dintre cele doua institutii detine cate 34% din capital.



Citeste si