28 Octombrie 2008

In plina criza, BP isi creste profitul cu 83%

Gigantul petrolier BP a raportat o crestere a profitului net cu 83% in al treilea trimestru, in contextul in care pretul record al petrolului si gazelor naturale a sprijinit rezultatele financiare, in ciuda reducerii productiei in Azerbaidjan si Golful Mexic, informeaza Bloomberg.

Profitul net a crescut la 8,05 miliarde dolari, fata de 4,41 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, al carei sediu central se afla la Londra, anunta NewsIn.

Pretul petrolului a urcat in 11 iulie pana la nivelul record de 147,27 dolari, in tranzactiile de la New York, sporind rezultatele financiare ale companiilor. De atunci, petrolul s-a ieftinit cu mai mult de 50%.

Cotatia actiunilor companiei a coborat cu 20% in al treilea trimestru, din cauza temerilor privitoare la incetinirea cresterii economice, care va afecta cererea de carburanti.

Presedintele executiv al companiei, Tony Hayward, a spus la inceputul acestui an ca productia va creste cu 13% in urmatorii cinci ani, la 4,3 milioane barili echivalent petrol/zi.



Citeste si