18 Decembrie 2008

EDF va prelua 49,99% din activitatile nucleare ale Constellation Energy

Grupul Electricite de France (EDF) va prelua 49,99% din activitatile nucleare ale companiei americane Constellation Energy, pentru 4,5 miliarde dolari.

Acordul deschide pentru EDF portile pietei americane de energie nucleara, care inregistreaza 104 reactoare nucleare active, dintre care multe vor fi inlocuite in urmatorii ani.

Acordul pune, de asemenea, capat ofertei de 4,7 miliarde dolari prezentata de grupul de electricitate MidAmerican al miliardarului Warren Buffett, care obtinuse, intr-o etapa anterioara o sustinere din partea consiliului de administratie al Constellation.

"Dupa o analiza aprofundata, consiliul de administratie al Constellation Energy a decis ca noua oferta a grupului EDF ar servi mai bine interesele actionarilor companiei", potrivit comunicatului citat.

Constellation Energy va ramane, in continuare, o companie independenta, listata la bursa, iar tranzactia ar urma sa fie definitivata in decurs de sase pana la noua luni si nu are nevoie de aprobarea actionarilor Constellation, se mai precizeaza in comunicatul comun al celor doua companii.

Electricite de France facuse, in 3 decembrie, o oferta de 4,5 miliarde dolari pentru jumatate din afacerea de energie nucleara a companiei americane Constellation Energy Group Inc., pentru a contracara oferta miliardarului Warren Buffett, anunta Bloomberg.



Citeste si