18 Decembrie 2008

Bursele americane au deschis pe verde



Bursele americane au deschis sedinta de ieri in urcare, in contextul in care piata este cuprinsa de optimism dupa relevarea noilor statistici ce indica o scadere a somajului din Statele Unite.

Astfel, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a urcat cu 51,69 puncte, sau 0,59%, la 8.876,03 puncte, in timp ce indicele Standard and Poor's a crescut cu 4,31 puncte, sau 0,48%, la 908,73 puncte.

Indicele compozit Nasdaq a urcat cu 5,80 puncte, sau 0,37%, la 1.585,11 puncte.

Rapoartele Departamentului Muncii, din Statele Unite au aratat ca numarul americanilor care au inaintat cereri pentru ajutor de somaj a scazut cu 21.000 saptamana trecuta, peste asteparile analistilor, dupa ce atinsese in intervalul anterior cel mai mare nivel din ultimii 26 ani.

De asemenea, piata este animata de speculatiile privind carora presedintele ales al Statelor Unite, Barack Obama si secretarul Trezoreriei, Henry Paulson, vor grabi eforturile pentru temperarea recesiunii, anunta Bloomberg.

"Interventiile Guvernului pentru sprijinirea economiei incep sa dea roade", este de parere un analist.
Potrivit unui consilier al lui Obama, acesta ar putea cere anul viitor Congresului aprobarea unui plan de stimuli economici de aproximativ 850 miliarde dolari, suma ce a crescut o data cu adancirea recesiunii.



Citeste si