22 Decembrie 2008

Bush: Guvernul SUA va ajuta financiar producatorii auto ca sa evite prabusirea sectorului



Autoritatile din SUA vor furniza producatorilor auto, puternic loviti de criza, ajutor financiar, pe masura ce acestia vor implementa planuri de restructurare, pentru ca o prabusire a lor ar impinge economia SUA intr-o recesiune profunda, a spus vineri presedintele George W. Bush.

"Poporul american vrea ca producatorii auto sa reuseasca sa depaseasca problemele si asa vreau si eu", a declarat presedintele american, anuntand ca acorda un ajutor de 17,4 miliarde dolari producatorilor auto, citat de Reuters.

Un oficial al administratiei a precizat ca General Motors (GM) si Chrysler vor putea aceesa banii imediat, informeaza NewsIn.

"Companiile trebuie sa foloseasca fondurile, ca sa devina viabile din punct de vedere financiar", potrivit executivului american. Daca firmele nu devin viabile pana in 31 martie 2009, vor fi obligate sa ramburseze Trezoreriei integral sumele care le-au fost alocate.

Planul nu prevede, insa, niciun ajutor specific pentru companiile ce finanteaza achizitiile auto, a mai precizat oficialul american.



Citeste si