16 Ianuarie 2009

CE: Discutiile directe Rusia-Ucraina nu trebuie sa mai intarzie

UE s-a declarat dispusa sa-i trimita pe ministrul ceh al energiei si pe comisarul european pentru energie la o reuniune Rusia-Ucraina "la nivel inalt" pentru "a se ajunge la un acord durabil" in conflictul gazului, relateaza AFP.

CE si presedintia ceha a UE sunt de parere ca discutiile dintre Rusia si Ucraina nu trebuie sa mai intarzie, dupa mai mult de o saptamana de la intreruperea livrarilor de gaz rusesc catre Europa prin Ucraina, a spus purtatorul de cuvant Johannes Laitenberger, potrivit NewsIn.

"Ele sunt dispuse sa-i ceara ministrului ceh al energiei, Martin Riman, si comisarului Andris Piebalgs, sa participe la o reuniune, cu conditia ca liderii rusi si ucraineni sa fie deplin implicati si sa aiba mandat pentru gasirea unei solutii durabile", potrivit acestuia.

"Nicio reuniune nu trebuie sa constituie o scuza pentru amanarea" reluarii livrarilor, a mai declarat Laitenberger, cerand "reluarea lor imediata".

Presedintele Medvedev a propus miercuri organizarea la Moscova, sambata, a unui summit al tarilor consumatoare de gaz rusesc, precum si a celor prin care trece gazul.



Citeste si