29 Ianuarie 2009

Novartis: Profit net de 1,5 mld. dolari in T4

Grupul farmaceutic Novartis AG a inregistrat in al patrulea trimestru un profit net de 1,5 miliarde dolari, sub estimarile analistilor, ceea ce a dus la deprecierea actiunilor pana la cel mai mic nivel din ultimele trei luni, relateaza Bloomberg.

Profitul net trimestrial a avansat la 1,5 miliarde dolari, echivalent cu 68 centi/actiune, de la 904 milioane dolari, sau 40 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului anterior, a anuntat Novartis. Retragerea unor produse si concurenta de pe piata medicamentelor afectasera castigurile cu un an in urma.

Vanzarile in ansamblu s-au mentinut la acelasi nivel, in timp ce veniturile din medicamente au crescut cu 5%. Titlurile Novartis s-au depreciat miercuri cu 4,3%.

"Divizia farmaceutica nu a fost profitabila", a declarat Joerg De Vries-Hippen, director de investitii in cadrul Allianz Global Investors "Sectorul farmaceutic ar trebui sa ofere siguranta in conditiile economice actuale", a subliniat acesta.

Directorul executiv Daniel Vasella a facut disponibilizari si a redus cheltuielile, in contextul in care Novartis se apropie de expirarea licentei exclusive de productie a medicamentului Diovan, impotriva hipertensiunii. Cel de-al patrulea grup farmaceutic din Europa si-a redus dependenta de medicamentele pe baza de reteta, dezvoltand propriile tratamente generale si achizitionand o participatie in compania oftalmologica Alcon Inc.



Citeste si