26 Februarie 2009

Sanofi-Aventis va detine 94% din capitalul Zentiva



Grupul francez Sanofi-Aventis a anuntat ca va detine circa 94% din capitalul producatorului ceh de medicamente Zentiva, dupa succesul pe care l-a avut oferta pe care a inaintat-o, relateaza AFP.
"Sanofi-Aventis a anuntat astazi ca toate conditiilor ofertei inaintate de filiala Sanofi-Europe au fost indeplinite". Grupul a primit "formulare de acceptare a ofertei facute pentru 27.388.049 actiuni Zentiva, reprezentand 70% din capitalul si din drepturile de vot ale companiei", se arata intr-un comunicat.

Dupa reglementarea vanzarii, in 11 martie, Sanofi-Aventis va detine circa 94% din capitalul si drepturile de vot ale grupului ceh.
Sanofi-Aventis, ce detine deja 25% din Zentiva, a prelungit pana pe 20 februarie oferta de 1.150 coroane cehesti/actiune, evaluand grupul la aproximativ 1,8 miliarde euro, relateaza NewsIn.

Sanofi a primit in 4 februarie autorizatie din partea Comisiei Europene pentru pretuarea companiei, dupa ce a convenit sa cedeze unele marci de medicamente. Succesul ofertei a avut conditia ca Sanofi sa detina, la incheierea acordului, mai mult de jumatate din capitalul si din actiunile de vot ale grupului ceh.

Zentiva este al patrulea producator de medicamente generice din Europa, cu afaceri extinse si in Romania, unde a preluat Sicomed SA - actuala Zentiva Romania.



Citeste si