30 Martie 2009

OCDE va revizui in scadere drastica estimarile privind economia



Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) va reduce saptamana aceasta estimarile privind cresterea economica din 2009, iar acestea vor arata o comprimare cu 4,2% a economiei acestei zone, a spus secretarul general al OCDE, Angel Gurria.
Economiile din toata lumea vor avea "un an dificil" si datele care au fost relevate in ultima vreme au aratat o stare economica in continua deteriorare, a mai declarat Gurria. Anterior, OCDE estimase o comprimare cu 0,4%, a relatat Reuters, potrivit NewsIn.

"Stim ca cifrele vor arata o deteriorare continua a climatului economic, de fiecare data cand facem aceste analize. Si 2009 va fi un an dificil", a mai spus Gurria.

Organizatia cu sediul central la Paris, finantata de 30 de state, printre care Japonia, Statele Unite si natiunile puternic industrializate din Europa, publicase in noiembrie o serie de estimari si marti urmeaza sa revina asupra perspectivei economice.

OECD este o organizatie formata pentru sustinerea pietelor libere, iar previziunile sale macroeconomice sunt foarte importante pentru investitori.



Citeste si