12 Mai 2009

Centrica achizitioneaza 20% din British Energy pentru 3,4 mld. dolari



Compania energetica britanica Centrica Plc va cumpara o participatie de 20% in grupul British Energy, a carui achizitie de catre EDF a fost incheiata la inceputul lui 2009, pentru care va plati 2,3 miliarde lire sterline (3,4 miliarde dolari).
Ca parte a acordului intre cele doua companii, grupul energetic francez EDF va cumpara de asemenea o participatie de 51%, detinuta de Centrica, in compania belgiana SPE, pentru 1,3 miliarde euro, informeaza NewsIn.

Centrica, ce detine British Gas, a declarat ca achizitia unei participatii in British Energy ajuta grupul sa intre in sectorul nuclear si face parte din strategia pentru sporirea activelor si protejarea impotriva pietelor energetice volatile.

EDF a mai spus ca, prin preluarea controlului companiei SPE, va deveni cel de-al doilea producator de energie din Belgia. Acordurile ar urma sa fie semnate pana la finalul celui de-al treilea trimestru.

EDF va continua sa opereze British Energy, iar Centrica va avea reprezentanti in consiliul grupului britanic de energie nucleara.



Citeste si