12 Octombrie 2009

AIE si-a imbunatatit previziunile legate de cererea de petrol din 2009



Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a anuntat ca si-a revizuit in urcare previziunile legate de cererea mondiala de petrol din 2009, mizand in prezent pe o scadere de 1,9% fata de anul anterior, comparativ cu scaderea de 2,2% estimata in raportul precedent.
Observand o ameliorare a perspectivelor economice, organizatia internationala, ce reprezinta interesele tarilor industrializate, prevede in prezent ca cererea va atinge in acest an 84,6 milioane barili/zi, cu 200.000 barili/zi peste estimarile din septembrie.

Agentia si-a imbunatatit si perspectivele pentru 2010, estimand o cerere de 86,1 milioane barili/zi, in crestere anuala de 1,7% (fata de 1,5% cat estima in septembrie), reflectand "activitatea economica puternica" din anumite tari emergente, chiar daca perspectivele pentru 2010 raman incerte, relateaza NewsIn.

AIE a precizat ca revizuirile in crestere au fost determinate de consumul peste asteptari din America de Nord, Asia si America de Sud. De asemenea, considera ca ritmul comprimarii cererii incetineste semnificativ.




Citeste si