28 Iulie 2010

Optimism la Budapesta: Crestere economica de 3% in 2011



Guvernul ungar a imbunatatit de la 2% la 3% proiectia de crestere economica pentru 2011, anticipand, totodata, un avans cuprins intre 0,5% si 1% al Produsului Intern Brut (PIB) in acest an, potrivit publicatiei Magyar Hírlap, preluata de Portofolio.hu.

Cresterea PIB de 3% implica atragerea de venituri suplimentare la buget de 250-300 de miliarde de forinti (intre 875 de milioane euro si un miliard de euro).

Dintre statele din Europa Centrala si de Est, doar Polonia si Slovacia se asteapta ca economia sa creasca cu aproximativ 4% anul viitor.

Estimarea Budapestei pentru 2011 este surprinzatoare, in conditiile in care premierul, Viktor Orban, a declarat saptamana trecuta in Parlament ca guvernul anticipeaza o crestere de 2% a PIB pentru anul viitor, noteaza Portofolio.hu. Banca centrala estimeaza un avans de 3,2%.

Orban a declarat recent, intr-un interviu, ca ar fi foarte fericit daca economia va creste cat de putin in acest an. Inasprirea fiscalitatii in domeniul bancar ar putea afecta evolutia PIB.

"Eliberarea" Ungariei de FMI - Un pas catre autodeterminarea natiunii



Citeste si