7 Septembrie 2010

Enel scoate la vanzare active din Spania si Bulgaria



Enel intentioneaza sa vanda in aceasta toamna active detinute in Spania si Bulgaria, potrivit directorului general al grupului italian, Fulvio Conti, relateaza Bloomberg.

Conti a precizat ca Enel urmeaza sa vanda in septembrie active de distributie a gazelor din Spania si, la scurt timp, participatia la centrala energetica Maritsa East 3 din Bulgaria, potrivit Mediafax.

Bloomberg noteaza ca Enel vinde active pentru ca fondurile obtinute sa contribuie la reducerea datoriilor de 45 de miliarde de euro.

Enel a anuntat, in luna mai, ca intentioneaza sa vanda active in valoare de sapte miliarde de euro, intre care si o participatie la divizia Green Power, pana la sfarsitul lui octombrie.

Conti a declarat, in august, ca vrea sa obtina minim trei miliarde de euro din vanzarea Green Power.

El a refuzat sa estimeze valoarea vanzarilor din Spania si Bulgaria.

La sfarsitul lunii iulie, compania austriaca de utilitati EVN, prezenta deja in Bulgaria, a confirmat ca negociaza preluarea unei participatii majoritare la Maritsa East 3, centrala care functioneaza pe baza de carbune.

International Power din Marea Britanie, AES sin SUA si Inter RAO din Rusia si-au exprimat la randul lor interesul pentru Maritsa East 3, din estul Bulgariei.



Citeste si