1 Decembrie 2010

Profitul LukOil a crescut cu 37% in T3



Profitul net al LukOil, al doilea mare producator de petrol din Rusia, a rescut cu 37% in trimestrul al treilea, la 2,8 miliarde de dolari, datorita preturilor ridicate ale titeiului si unui castig exceptional obtinut in urma incheierii unei dispute juridice, transmite Reuters.

Veniturile companiei, prezenta si in Romania, au urcat cu 21% in trimestrul al treilea, la 26,51 miliarde de dolari, de la 21,94 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net se plasa la 2,05 miliarde de dolari, potrivit unui raport al LukOil, citat de Mediafax.

Grupul rus atribuie cresterile atat majorarii pretului petrolului, cat si castigarii unei dispute jiridice in legatura cu un joint-venture din Kazahstan, care a adus LukOil 438 milioane de dolari.

In primele noua luni ale anului, profitul net a urcat cu 27,8%, la 6,9 miliarde de dolari, de la 5,4 miliarde de dolari in aceasi perioada a anului trecut, iar veniturile au crescut cu 34%, de la 56,8 miliarde de dolari la 76,2 miliarde de dolari.

LukOil detine in Romania rafinaria Petrotel-LukOil si o retea de peste 300 de benzinarii.



Citeste si