11 Februarie 2011

Mubarak a demisionat. Egiptul este liber! [UPDATE6]



Presedintele egiptean, Hosni Mubarak, renunta la prerogativele sale, dupa trei decenii la conducerea tarii, transmite Reuters.

[Update 6] Consiliul militar care a preluat puterea este condus de ministrul Apararii, maresalul Mohamed Hussein Tantawi.

Update5]
Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, a afirmat ca respecta decizia de retragere a lui Hosni Mubarak, potrivit Reuters.

[Update4] Anuntul de retragere a lui Mabarak marcheaza o noua etapa in criza din lumea araba, inceputa pe 14 ianuarie, cand presedintele tunisian Zine El Abidine Ben Ali a anuntat, de asemenea, ca demisioneaza, potrivit Bloomberg.

[Update3] Presedintele SUA, Barack Obama, va face o declaratie de presa in jurul orei 20.30, ora Romaniei, transmite Reuters.

[Update2] Mubarak a plecat catre statiunea Sharm el-Sheikh, in timp ce egiptenii din piata Tahir din Cairo canta “Poporul a dat jos regimul”, mai scrie Reuters.

[Update1] Vicepresedintele Egiptului, Omar Suleiman, a anuntat la televiziunea de stat ca tara va fi condusa de Consiliul Suprem al Fortelor Armate, anunta Reuters.

Potrivit informatiilor de astazi, Mubarak ar fi parasit capitala Cairo.

Hosni Mubarak i-a transferat ieri seara toate prerogativele prezidentiale lui Omar Suleiman.



Citeste si