2 Martie 2011

Ungaria - Somajul revine peste 11%



Somajul din Ungaria a revenit peste 11% in intervalul noiembrie-ianuarie, in conditiile in care numarul total de angajati a scazut cu 28.000, la 3,776 milioane persoane, transmite Portolio.hu.

Numarul somerilor a urcat cu 0,4 puncte procentuale, la 11,2%, respectiv la 474.000 de persoane, potrivit datelor Biroului central de statistica publicate luni, scrie Mediafax.

Evolutia favorabila a pietei muncii din prima jumatate a anului trecut s-a oprit, iar rationalizarea numarului de locuri de munca, inceputa in timpul crizei, pare sa continue, chiar daca exporturile sunt in crestere, iar excedentul balantei comerciale se afla la un nivel record.

Datele aferente trimestrului patru au aratat deja scaderea ratei de participare pe piata muncii la 55,5%, de la 55,8% in septembrie-noiembrie, iar rezultatul din intervalul noiembrie-ianuarie este mai slab, de 55,3%.

Evolutia este in mod special nefavorabila avand in vedere ca Ungaria va avea nevoie de o crestere semnificativa a ratei de participare pentru a inregistra o imbunatatire majora a datelor pe piata muncii.



Citeste si