4 Martie 2011

De ce sa nu stai acasa in acest weekend: Carnavalul primaverii

In acest weekend ai parte de spectacole de teatru si concerte, atat in Bucuresti, cat si in Cluj. In Sibiu va avea loc Carnavalul primaverii 2011, iar la Iasi - Campionatul International de Gatit in Aer Liber.

Targul Anticarilor

In perioada 5 - 6 martie 2011 are loc cea de-a 40-a editie a Targului Anticarilor Rom-Antique, ce se va desfasura la World Trade Plaza - Pullman Hotel, intre orele 10:00 si 18:00.

Salonul de anticariat si antichitati Rom-Antique se afla la cea de-a 40-a editie, cu participare internationala, reunind peste 60 de galerii renumite de arta si colectionari particulari din Romania, SUA, Anglia, Belgia, Austria si Irlanda.

Conform traditiei, vor fi prezentate obiecte inedite, altele decat la editiile precedente, pentru a delecta iubitorii de arta: mobilier mare si mic, ceasuri, tablouri, obiecte traditionale vechi, carte, numismatica, monezi, lustre din Italia, obiecte mici de colectie si masini de epoca.

Sambata, la ora 12:00, va fi prezentat un autovehicul model Ford T din 1923.


Spectacolul Made in Romania

Intr-o lume cuprinsa din ce in ce mai mult de fenomenul globalizarii, va puteti desfata pret de o ora si un pic cu un spectacol fabricat in Romania, garantat de Dan Puric si gazduit de sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani, sambata aceasta, de la ora 19:00.

Purtand semnatura originala a lui Dan Puric, acest spectacol, lansat in decembrie 2001 la Sala Rapsodia, a fost si ramane o provocare a reputatului actor si regizor, ca si a tinerei sale trupe, adresata atat artei spectacolului romanesc, cat si propriilor performante din spectacolele sale anterioare: "Pantomimia", "Toujours l'amour", "Costumele!".

"Made in Romania" este o irezistibila si savuroasa insiruire de asa-zise povestioare muzicalo-moralizatoare care surprind si incanta spectatorul prin ineditul desfasurarii, prin haz si dezinvoltura.

Bilete si rezervari: Casa de bilete a Salii Rapsodia, str. Lipscani, nr. 53

In zilele de spectacol casa de bilete este deschisa pana la orele 19:00.

O lume pe dos la ArCuB

ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti va invita pe 5 si 12 martie, ora 19:00, la cele doua reprezentatii ale piesei de teatru "O lume pe dos", in regia Iarinei Demian, un spectacol ce isi propune sa aduca in fata publicului cateva teme ale lumii in care traim.

"Un spectacol ce descrie fara menajamente lumea in care traim - o lume bolnava de singuratate, in care oamenii recurg la solutii limita, fiindca nu-si mai gasesc locul, linistea, masura, sentimentele sau identitatea", dupa cum spune insasi regizoarea, Iarina Demian.

Tudor Chirila, 3 roluri intr-un singur spectacol

Dupa "Biloxi Blues" (piesa celebrului Neil Simon, jucata cu mare succes la Teatrul de Comedie si in turnee prin tara), regizoarea Iarina Demian revine la dramaturgia americana contemporana, reunind intr-o singura montare trei piese scurte ale unor autori consacrati.

Preludiu si Liebestod - de Terrence Mc Nally, Problema - de A.R. Gurney si Naomi in camera de zi - de Cristopher Durang sunt cele trei farse tragice care alcatuiesc "Lumea pe dos", in care Tudor Chirila trece cu dezinvoltura de la o partitura la alta.

Biletele pot fi achizitionate la pretul de 31,80 lei (Categoria I), 26,50 lei (Categoria II) si 15,90 lei (reducere la Categoria II - numai pentru elevi, studenti, pensionari) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batiste nr. 14).



Concert caritabil in club Mojo

Club Mojo din Bucuresti organizeaza duminica, 6 martie 2011, incepand cu ora 20:00, un concert caritabil cu Bogdan Goage, Mihai Paveliu, Iulian Dima si Titus Constantin cu Iulia Mitrea si trupa Rapsotree, avand drept scop strangerea de fonduri pentru sustinerea lui Alin Totorean - explorator, fotograf, reporter TV, in lupta lui impotriva cancerului.

Aradeanul Alin Totorean, singurul roman care a traversat pe jos Desertul Atacama (Chile), cel mai arid loc de pe Pamant, are acum 42 de ani.

A strabatut sute de kilometri in singuratate in Mongolia, Turcia, India, Maroc, Bolivia, Etiopia si a realizat prima expeditie romaneasca solitara a continentului Australian.

Parteneri in aceasta cauza sunt: 4Arte, Asociatia Speologica Focul Viu, Calendarevenimente.ro, Diseara.ro, Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti, Folk4Me, FolkBlog, GoingOut LifeStyle, iConcert.ro, Let’s Rock, Metalhead, Metropotam, Mixul de Cultura, Muzica buna, Portalul www.ForeverFolk.com, Radio Zuu, Radio3Net Florian Pittis, Rock-on.ro, YouMago.ro.

S-a sfarsit cum a-nceput, la TNB

Duminica, de la ora 20:00, la Teatrul National Bucuresti se joaca piesa lui Sean O'Casey "S-a sfarsit cum a-nceput". Regia este semnata de Horatiu Malaele, iar in rolurile principale-i puteti vedea pe Mihai Constantin, Daniel Badale, Victoria Dicu.

Intr-o Irlanda de odinioara, un sot si o sotie fac schimb de roluri timp de o zi pentru a hotari cine e mai nefericit: barbatul cu muncile lui agricole sau femeia cu treburile ei casnice? Lizzie pleaca la camp, iar lenesul ei sot, Darry, insotit de Barry cel natang, ajung sa demoleze casa de care trebuiau sa se-ngrijeasca. Dezastrul pe care il produc ni-i evoca pe marii comici vestiti Stan si Bran. O farsa spumoasa ce patineaza intre absurd si sublim.

Durata spectacolului: 1 ora si 40 minute

Pret bilete: 30 lei, 25 lei, 16 lei, 6 lei


Concert hip-hop in The Silver Church

Seria concertelor hip-hop continua in The Silver Church Club. De aceasta data, Raku lanseaza al treilea album din cariera sa, album pe numele sau "Emite semnale", in data de 6 martie, de la ora 21:30.

Raku e nascut in zodia racului (de unde si numele de scena pe care si l-a ales), in 1979, an in care formatia Sugarhill Gang lansa piesa "Rappers's Delight".

"Ca sa fac putinul de pana acum am muncit sapte ani. Unui tanar care m-ar intreba azi daca e cazul sa se apuce de rap, i-as raspunde sa o faca numai daca simte ca are talent, o mare vointa si e dispus la unele sacrificii. Si l-as sfatui sa se roage!"

Pret bilet: 20 lei

Iasi: Campionat international de gatit in aer liber

Asociatia Culturala Euro-Est Alternativ si World Association of Chefs Societies va invita pe 5 si 6 martie la cea mai mare competitie gastronomica - Campionatul international de gatit in aer liber, pentru prima data in inima Moldovei - Piata Unirii-Hotel Unirii, Iasi, informeaza InOras.ro.

Campionatul International de Gatit in Aer Liber este o competitie continentala si este Certificata de catre World Association Of Chefs Societies (WACS). Toate distinctiile si titlurile acordate in cadrul concursului sunt recunoscute in peste 93 de tari!

Programul competitiei:

5 martie

A. Clasa Preparate Culinare Reci
Sectiunea Platouri festive, Antreuri
Sectiunea Dulciuri si Patiserie
Sectiunea Creatie
Sectiunea Meniu Alternativ

6 martie

B. Clasa Gatit in Aer Liber
Sectiunea Plita
Sectiunea Gratar
Sectiunea Ceaun
Sectiunea Creatie

Acest proiect este cultural, non profit si flexibil din punct de vedere organizatoric, iar intrarea publicului spectator este libera.

Lansare de carte in Cluj

Sambata, 5 martie, va avea loc, in ceainaria La Port, din Cluj, evenimentul de lansare a cartii "Carte de poezie: Vama".

Intrarea este libera, potrivit ClujLife.com.


Mansarda la Paris cu vedere spre moarte

Mansarda la Paris cu vedere spre moarte este o piesa special conceputa de Matei Visniec, pentru Nationalul clujean, arata ClujLife.com.

Imaginarul violenteaza ultimele luni din viata lui Cioran eliberindu-l si readucandu-l acasa. Atmosfera pariziana este in intregime transplantata in acest colt uitat de lume, Coasta Boacii, care va fi invadata de lumea fantasmatica a unui Cioran putin sui, putin absurd, putin diferit de ceea ce se cunoaste despre el.

Radu Afrim, cel mai en vogue regizor al tinerei generatii, venit din acelasi spatiu transilvan surprinde cu multa finete miscarea/alternarea sufleteasca a personajului Cioran.

Spectacolul are loc sambata, de la ora 19:00, la Teatrul National Lucian Blaga din Cluj.

Pretul biletelor: 30 lei, 25 lei, 15 lei, 10 lei (in functie de locul din sala de spectacol); 7,5 lei – reducere pentru elevi, studenti si pensionari.



Eveniment care omagiaza femeia in Brasov

JCI Brasov va invita la un eveniment public care omagiaza femeia: InDarA - Succes la genul feminin. Acesta va avea loc langa magazinul Star, sala Deliciile Kronstadt (intrare din parcarea magazinului, deasupra Politiei Comunitare), incepand cu ora 13:00, potrivit IubescBrasovul.ro.

Cu aceasta ocazie, mai multe femei de cariera din Brasov vor inspira si isi vor impartasi experienta doamnelor si domnisoarelor in cautarea succesului profesional. Evenimentul va reuni experienta profesionala si personala a femeilor mentori si va aduce exemple concrete din viata acestora. Vor fi workshop-uri interactive care vor oferi posibilitatea de a schimba experienta intre toti participantii.

Data: 5 martie, intre orele 13:30 si 20:30





Parada si Balul mascaricilor in Scheii Brasovului

Asociatia Scheii Brasovului in colaborare cu Centrul Cultural Reduta, Muzeul Casa Muresenilor si Muzeul de Etnografie, organizeaza in ziua de 6 martie 2011, incepand cu orele 14:30, Parada mascaricilor, reluand o veche traditie din Schei care va avea loc de Lasata Secului, se arata pe site-ul IubescBrasovul.

Plecarea va avea loc din curtea Bisericii Sfanta Treime, pana la Centrul Cultural Reduta.

Cei care doresc sa participe si la Balul Mascaricilor isi mai pot procura invitatii pana in ziua de vineri orele 16:00.

Sibiu: Carnavalul primaverii

In perioada 4 - 6 martie 2011, Clubul de Turism Montan Amicii Munilor Sibiu cu sprijinul Casei de Cultura a Sindicatelor Sibiu continua traditia de a sarbatori venirea primaverii si totodata Ziua Internationala a Femeii printr-un carnaval la care sunt invitati membrii si simpatizantii cluburilor de turism montan, potrivit Sibiul.ro.

Anul acesta, Carnavalul se va desfasura la Cabana Otetea, din Muntii Cindrel, participantii costumati intrecandu-se in diverse probe, printre care cea mai asteptata este prezentarea mastii. Alte probe precum Karaoke, proba de dans si mima vor fi de asemenea momente distractive care vor mobiliza concurentii in a-si dezvalui abilitatile sau chiar talente nebanuite.

Nu vor lipsi nici surprizele, iar cele mai inspirate masti si cele mai bine interpretate personaje vor fi premiate. La finalul carnavalului, prezentele feminine vor primi un martisor si un buchet de flori, in semn de apreciere.




Citeste si