26 August 2011

De ce sa nu stai acasa in weekend: Festivalul Peninsula



De la cele peste 70 de concerte la Targu Mures, in cadrul festivalului Peninsula, la bucate si filme alese la Cetate cu Mircea Dinescu, toate va asteapta sa le vizitati in acest weekend. Vedeti ce va recomanda Wall-Street.ro.

Tuborg Green Fest Peninsula la Targul Mures

Cea mai mare distractie a verii incepe la Targu Mures pe 25 august, iar pana pe 28 august participantii vor avea parte de peste 70 de concerte si petreceri, pe malul Muresului, langa Complexul de Agrement Weekend, potrivit CalendarEvenimente.

Astfel, la Tuborg Green Fest Peninsula se vor urca pe scena Iggy Pop & The Stooges, pentru prima data in Romania, Guano Apes, Kasabian, Within Temptation si Hammerfall. Pe scenele festivalului vor mai fi prezenti Danko Jones, Markus Schulz, Andy C, Grimus, Les Elephants Bizzares pe 26 august, Nick Warren, Anima Sound System, Luna Amara, Suie Paparude pe 27 august si Gentleman and the Evolution, alaturi de Compact, Vunk, Guess Who, Mihai Popoviciu, Toulouse Lautrec pe 28 august.

Organizatorii evenimentului anunta concursuri de design si de protejare a mediului, precum si sectiunea "Festival Park", in cadrul careia au fost selectate 30 de ONG-uri, cu programe diverse, de la informare si consiliere in cariera sau anti-SIDA pana la scufundari subacvatice, extreme frisbee, concurs de sarit coarda, "olimpiada de hidratare", jocuri de carti sau "crash simulator", in scopul sensibilizarii tinerilor cu privire la siguranta rutiera.

Biletele de o zi pot fi cumparate la fata locului, iar un tichet va costa 100 de lei. Abonamentele pentru cele trei zile de festival costa 240 lei.

Sursa foto: CalendarEvenimente


Stufstock Rockarte 2011 in Vama

Festivalul Stufstock, redenumit in Stufstock Rockarte se afla la cea de-a IX-a editie si va aduce anul acesta pe plaja de la Vama Veche o saptamana de rock, film, teatru si fotografie, in perioada 21 - 28 august, informeaza Calendar Evenimente.

Cel mai nou si relaxat festival de film este Filmstock, care si anul acesta te va invita sa stai cu picioarele in nisip, sa bei bere si sa vezi cele mai bune filme de la festivalurile din acest an, proiectii speciale, workshop-uri, dar si alte discutii legate de cinema.

Editia de anul acesta o continua pe cea de anul trecut, dezvoltand conceptul de Rockarte cu o saptamana de muzica, proiectii de film, piese de teatru, workshop-uri de fotografie si muzica, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Ca in fiecare an, Stufstock urmareste promovarea muzicii de calitate. Anul acesta, pe scena festivalului vor urca Iris, Negura Bunget, Alternosfera, Trooper, Byron, OCS, Altar, Travka, Niste Baieti, White Walls, East Roots, The dAdA, Blue Pulse, Up to Eleven, Krepuskul.

Sursa foto: Calendar Evenimente


Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara la Cetate

In perioada 18 - 27 august 2011, Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie “Mircea Dinescu” organizeaza, in Portul Cultural Cetate, editia a II-a a Festivalului Degustatorilor de Film si Arta Culinara – Dunarea, potrivit Calendar Evenimente.

Finantat de Consiliului National al Cinematografiei si Institutul Cultural Roman, Festivalul va pastra si in acest an reteta verificata cu ocazia primei editii, inlocuind insa ingredientele balcanice cu cele dunarene. Astfel, fiecare din cele zece zile ale Festivalului va fi dedicata uneia dintre tarile riverane: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Moldova si Ucraina.

In trei locatii diferite se vor proiecta pelicule din tara care devin “subiectul zilei”, iar la mesele luate in comun, invitatii - producatori, regizori si actori veniti sa-si prezinte filmele, reprezentanti ai festivalurilor de film din Regensburg, Linz, Budapesta, Vukovar ori Belgrad, critici de film, jurnalisti - vor descoperi savoarea bucatariei din tara respectiva. Alaturi de filme noi, cu premii importante in palmares, se vor proiecta - in chip de tusa retro consonanta cu spiritul locului - pelicule de arhiva legate de Dunare.

La cealalta extrema in timp, ziua Romaniei va fi centrata pe fenomenul botezat cu aceasta ocazie The Next Romanian Wave si va propune atentiei publicului scurt metrajele si documentarele unor tineri cineasti romani talentati aflati la inceput de drum. In orele de dimineata se vor organiza dezbateri si conferinte de presa dedicate filmelor din ajun.

Intre 2 - 4 septembrie, Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara va avea o replica de trei zile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.


Sursa foto: Calendar Evenimente

Cupa offroad Taubenreuther la Cluj

Intre 25 si 28 august 2011 va avea loc la Belis, judetul Cluj, Cupa Taubenreuther Transsylvania, potrivit Calendar Evenimente.

Concursul va avea loc, mai exact, in zona Belis - Vladeasa (Cluj), cu baza la Margau. Aceasta zona este una cu foarte multe posibilitati din punct de vedere offroaderistic, obstacolele fiind foarte diversificate: mlastini cu noroaie adevarate, sleauri, parauri, bolovani, urcari, coborari, tot ce se poate.

Competitia se va desfasura pe 3 categorii auto: Standard, Open si Extrem.

Cazarea se va face in corturi si rulote, iar pentru cine nu doreste cazare la camping, organizatorii pun la dispozitie o lista cu pensiunile din zona, pretul cazarii la pensiune nefiind inclus in taxa de inscriere.

Taxa de inscriere pentru concurenti este de 550 lei, iar pentru insotitori de 350 lei. Concursul se desfasoara sub egida FRAS (Federatia Romana de Automobilism Sportiv), CNOR (Comisia Nationala de Off Road) dupa regulamentul Campionatului National de Off Road 2011.

Sursa foto: Calendar Evenimente


Targ de dulciuri la Oradea

Targul de cadouri, dulciuri si bunatati se va desfasura la Galeria Comerciala Real 1 din Oradea, in perioada 26 - 28 august 2011, potrivit Calendar Evenimente.

Gift & Sweets Expo - editia I - Targ de cadouri, dulciuri si bunatati - 26- 28 August 2011 va avea loc in cadrul Galeriei Comerciale Real 1 din Oradea (Str. Ogorului Nr. 171).

Acesta se va transforma timp de trei zile in “cea mai dulce galerie comerciala”. Aici vei putea degusta delicatese si alege cadouri speciale!

Vizitatorii vor putea degusta delicatese, bauturi fine si alege cadouri deosebite pentru familie, copii, prieteni si parteneri de afaceri.

Expozantii va vor intampina cu promotii, concursuri, degustari si demonstratii.

Sursa foto: Calendar Evenimente



Zilele maghiare la Satu-Mare

Zilele Maghiare Partium se vor desfasura in perioada 24 - 28 august 2011, la Satu-Mare, potrivit CalendarEvenimente.

Organizatorii Zilelor Partium promit o multime de surprize pentru editia din acest an. Scopul declarat al lor este, ca si in anii precedenti, promovarea traditiilor culturale si populare specifice acestei zone, insa in editia 2011 se va pune accent deosebit pe programele destinate generatiilor noi.

Festivalul se va desfasura in locatii noi: pe langa cele traditionale din Gradina Romei vor avea loc programe in umbra Turnului Pompierilor, iar Piata 25 Octombrie va gazdui si ea cateva momente culturale interesante.

Zilele Culturale Partium vor incepe in ziua de miercuri, 24 august. Locatia magnifica, avand in centru Turnul Pompierilor, va gazdui un spectacol inedit: artistii teatrului Csokonai vor delecta publicul cu un spectacol de opereta, readucand in preajma turnului atmosfera anilor de la inceputul secolului XX.

Totodata, angajatii Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare se pregatesc sa realizeze un record inedit cu ocazia Zilelor Maghiare Partium: in ziua de sambata, 27 august, ei vor pregati un cozonac de cativa metri, care spera sa fie cel mai lung cozonac traditional din Ardeal.

Sursa foto: CalendarEvenimente


Concurs de snooker la Bucuresti

In zilele de 27 si 28 august 2011 va avea loc, la Centrul National de Snooker din capitala, "East European Snooker Trophy", informeaza Calendar Evenimente.

Fondul de premiere al acestei competitii este de 1000 de euro, castigatorului revenindu-i 300 de euro, finalistului 200 de euro, semifinalistilor cate 100 de euro, iar sfertfinalistilor cate 50 de euro.

De asemenea, va fi premiat si cel mai mare break, cu 100 de euro.

Taxa de participare este de 50 lei/participant. Dupa concurs, se va organiza un Players Party - anunta organizatorii - taxa de participare la acest eveniment fiind de 50 de lei.

Centrul National de Snooker, situat in Intrarea Granarului, nr. 8, Sector 2, Bucuresti, dispune de 8 mese de snooker.

Sursa foto: Calendar Evenimente


Recital de vioara si harpa la Busteni

Sambata, 27 august 2011, de la ora 18:30, Centrul Cultural Aurel Stroe din Busteni va gazdui un Recital de vioara si harpa, potrivit Calendar Evenimente.

Marta Teglas si Mihaela Dolniceanu vor oferi melomanilor momente din Frank Sinatra, A. Piazzola, G. Bizet, R. Turk si Cl. Debussy.

Biletele se pun in vanzare la centrul sediului din Bulevardul Libertatii, nr. 93 Busteni, inaintea spectacolului.

Spectacolul este organizat de Muzeul "George Enescu" din Bucuresti si de Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Busteni, cu ocazia aniversarii zilei lui George Enescu, nascut la 19 august 1881.

Sursa foto: Calendar Evenimente



Zilele Municipiului Turda

In 2011, Zilele Turzii au loc intre 26 si 28 august 2011, potrivit CalendarEvenimente.

Editia cu numarul X a Zilelor Turzii a reunit pe scena „veteranii” muzicii usoare romanesti. Trupe ca Iris, Compact, Holograf, Ro-Mania, Parlament, Spitalul de Urgenta, Etno dar si solistul Stefan Banica JR. s-au reintors pe malurile Ariesului pentru a incanta publicul cu piese consacrate, dar atat de dragi „fanilor” muzicii de calitate.

Primarul Tudor Stefanie a afirmat ca aceasta editie se va desfasura in centrul istoric al orasului, iar tarabele comerciantilor vor fi amenajate pe partea carosabila, lasandu-se libera partea de promenada pentru participanti.

Sambata, 27 august 2011, vor canta Vunk, Akcent, Goombay Dance si vor fi focuri de artificii.
Duminica se vor desfasura "jocurile vacantei", iar seara vor canta cei de la Nightlosers, formatia Sensor si Genesis klassik.
Evenimentul se va incheia duminica, 28 august 2011, cu un show laser.




Zilele Castelului Banffy la Cluj

Sambata, 27 august, la ora 12:00 incep festivitatile cu ocazia zilelor castelului Banffy, din comuna Bontida, judetul Cluj, potrivit site-ului ClujLife.com.

Printre invitatii evenimentului se numara grupuri de dans popular, formatii de muzica clasica si moderna, mestesugari, teatre de papusi si altii.

Demonstratiile hipice, reconstituirile medievale ale Cavalerilor de Hunedoara, dansurile renascentiste vor colora programul.

Alaturi de filmele proiectate de Centrul Cultural Francez si British Council, publicul va putea viziona si filmul Morgen. Proiectia cartata 3D pe peretii castelului vor oferi vizitatorilor clipe de neuitat.

Invitati speciali: formatia Zanzibar din Ungaria si trupa Taxi.

Vor aparea pe scena: naistul Radu Nechifor, ansamblul Bogáncs, Kalapos Band, Role, Fuszal, Grimus, ansamblul Passeggio, Mazel Tov, Semnal M.

Sursa foto: ClujLife



Festival Medieval la Sibiu

Povesti cu personaje din Evul Mediu - breslasul, cavalerul si calaul - vor fi puse in scena de actori, la cea de-a XI-a editie a Festivalului Medieval "Cetati Transilvane", care va avea loc, de vineri pana duminica, in Piata Mare din Sibiu, potrivit Mediafax.

Cea de-a XI-a editie a evenimentului va avea loc, de vineri pana duminica, si va fi deschisa cu o parada la care vor lua parte toti actorii, cavalerii, domnitele si artistii implicati in program.

Tema editiei este "Cronici", iar moto-ul este "File de poveste".

"File de poveste invita publicul sa descopere, la Sibiu, timp de trei zile, povestea personajelor de Ev Mediu precum: breslasii, cavalerul, familia si, bineinteles, momentele mai putin fericite ale perioadei, precum executiile din Evul Mediu. Actori profesionisti, in rol de statui vivante, vor interpreta in fiecare zi personajele mai sus amintite invitand, totodata, publicul sa li se alature in poveste", se arata in comunicat.

Festivalul se va desfasura in Piata Mare din Sibiu, unde vor fi amplasate toate elementele de decor ale acestei editii: taverna medievala, la care publicul poate servi masa in cele trei zile de festival, staul de animale, tarabe din lemn, carucioare si roabe din lemn, carute cu coviltire, custi cu gaini, cusca nebunilor, esafod si doua scene de spectacole.

Tot in Piata Mare va avea loc, in cele trei zile de festival, iarmarocul medieval, la care vor participa mici producatori de fructe si legume, artizani, breslasi si negustori din Sibiu si din tara.

Festivalul va fi deschis, vineri, la ora 21.00, cu o parada la care vor participa si membri ai echipei "Cronicii Carcotasilor" - Serban Huidu, Dezbracatu', Pustiu' si Mistretu', alaturi de Oana Ionita si bebelusele Ioana si Cristina - in rol de cavaleri si tinere domnite de Ev Mediu.

Sursa foto: www.cetatitransilvane.eu





Citeste si