16 Septembrie 2011
Top 10 cele mai scumpe deserturi din Bucuresti
Cand vine vorba de rasfatarea simturilor, nu exista pret prea mare si nici ingrediente imposibil de preparat. Iata cateva dintre cele mai scumpe deserturi disponibile in restaurantele si cofetariile de lux din Capitala.
JW Marriott - Deserturi uriase cu 30 de lei
Prima dintre acestea, Gladiatorul, este servit in Champions si Garden si este si cel mai popular desert de la Marriott, potrivit executive chef-ului Nicolae Lica.
“Numele i se trage de la alura lui impresionanta (portia pentru o singura persoana are in jur de 500 grame) si de la faptul ca este invincibil - nimeni nu il poate termina”, a adaugat acesta.
Concret, Gladiatorul este o felie de tort cu straturi generoase de crema de ciocolata alba si cu lapte, acoperit cu un invelis de ciocolata si servit cu sos de caramel si inghetata de nuci, totul la pretul de 28 de lei.
Cel de-al doilea desert, New York Cheesecake este servit in Steakhouse si are tot circa 500 de grame.
“Te frapeaza prin dimensiune - e un mini-tortulet in toata regula. Are tot cam 500g, per portie si este facut spre a fi impartit cu cei dragi”, a specificat Lica.
Prajitura este facuta cu crema de branza proaspata si biscuiti graham, garnisite cu zmeura proaspeta si frunze de menta, la pretul de 35 lei.
Radisson Blu - Crema caramel cu fistic la 35 lei
Pretul acestui desert este de 35 de lei, la care se mai poate adauga un pahar de vin special pentru desert, cum ar fi Chateau Vartely Muscat, la inca 60 de lei.
Prime este restaurantul-boutique din cadrul hotelului Radisson Blu, de pe Calea Victoriei, nr. 63-81.
Athenee Palace Hilton - Platou de branzeturi cu 46 lei
Cel mai scump desert de la Hilton este platoul de branzeturi fine europene, servit alaturi de miere si briose, care costa 46 de lei.
La Roberto's, principalul restaurantul din cadrul hotelului, un semifreddo de alune si vanilie flambat cu sambuca costa 28 de lei.
Restaurantul Roberto's este situat in incinta Athenee Palace Hilton, din Piata Revolutiei, pe strada Episcopiei, nr 1-3.
Bistro Epoque - Prajitura cu capsuni de 50 de lei
Acesta contine capsuni, rosii, ierburi si sorbet de zmeura, toate pregatite in stil mille feuille.
Desertul cu capsuni preparat de Arnaud Dunand, chef resident la Bistro Epoque, costa 50 de lei.
Bistro Epoque este situat in incinta Hotel Epoque, pe intrarea Aurora, nr 17 C, langa Gradina Cismigiu.
Agapitos - Tort de 69 lei
Acesta contine crema de vanilie, pasta fina de biscuit, blat de cacao si jeleu de portocala si costa 68,9 lei pe kilogram.
Cele cinci cofetarii Agapitos din Bucuresti se gasesc pe: B-dul Corneliu Coposu nr.4 (Agapitos Unirii), Str. Jean Louis Calderon, nr. 1-5 (Agapitos Rosetti), Calea Dorobanti nr.99 (colt cu Stefan cel Mare), B-dul Titulescu nr.12 si B-dul Stirbei Voda nr. 170-172.
Sursa foto: Agapitos
Cofetaria Milan - Tort Milan cu ananas la 78 lei
"Unul dintre deserturile noastre principale este tort Milan, care, in Serbia se numeste tort Moskva, ceea ce il face mai deosebit. Tortul este foarte cremos si racoros si se poate orna atat cu frisca cat si cu martipan", a spus Caranovici, care se afla si la conducerea lantului de restaurante "Taverna Sarbului".
Ingredientele vedeta ale tortului sarbesc sunt nuci macinate, unt, visine, alune de padure maruntite (nu tocate), ananas si smantana dulce.
Pretul lui este de 78 lei/kg indiferent de decoratiuni si ornamentele.
Cofetaria Milan este situata pe strada Hristo Botev nr.1 (zona Piata Rosetti).
Ana Pan - Torturi de 93 lei
Un kilogram de tort Figurina costa 93 lei.
Sursa foto: Ana Pan
Chocolat Boutique Restaurant - Torturi de 99 lei
Cu toate acestea, cele mai scumpe deserturi de la Chocolat Boutique Restaurant sunt torturile Apoteoza si Ispahan, ambele la 99 de lei.
Torturile au forma rotunda, un diametru de 15 cm, inaltimea de 4,5 cm si sunt potrivite pentru 6-8 persoane.
Chocolat Boutique Restaurant este situat in zona Centrului Vechi, pe Calea Victoriei nr. 12 A.
Brutariile Paul - Tarte de 100 lei
Mai scumpa este tarta cu afine, care are tot un kilogram si costa 100 lei.
Brutariile Paul se gasesc exclusiv in Bucuresti, in trei locatii: Dorobanti, Baneasa Shopping City si AFI Cotroceni.
Heritage - Crema catalana cu 250 lei
Cunoscuta si sub numele de Crema de Saint Josep, datorita traditiei spaniole de a prepara acest desert pe 19 martie - de Ziua Sfantului Iosif, aceasta este adeseori asociata cu varianta frantuzeasca - creme brulee, potrivit reprezentantilor restaurantului.
Varianta de meniu cu un singur fel, in acest caz desertul, costa la Heritage 59 euro, respectiv aproximativ 250 lei.
Restaurantul Heritage se gaseste in str. Polona nr. 19 (langa Gradina Icoanei si Parcul Ioanid).
Sursa foto: Heritage