23 Septembrie 2011
Cat costa sa mananci bio? Topul restaurantelor
Desi trendul produselor bio sau organice a patruns de relativ putin timp la noi in tara, nu putini au fost cei care si-au deschis restaurante cu specific ecologic. Iata o selectie de localuri care servesc mancare sanatoasa si fara conservanti sau aditivi.
Violeta's Vintage Kitchen, Bucuresti - meniu de 60 lei
Astfel, produsele servite aici nu contin conservanti, aditivi sau grasimi nesanatoase si majoritatea nu se bazeaza pe carne, dupa cum declara proprietara, in manifestul restaurantului.
Un meniu de pranz sau cina, cu trei feluri, care include o salata usoara, o supa de legume de la tara , o budinca de peste cu legume si condimente si un desert fara zahar rafinat se ridica la aproximativ 60 de lei, cu painea din partea casei la comenzile de peste 40 de lei.
Sursa foto: www.violetas.ro
Bio Fresh Timisoara - meniu de 50 de lei
Cum majoritatea felurilor sunt realizate din legume si fructe, restaurantul ofera o gama larga de sucuri si sosuri, in combinatii destul inedite, cum ar fi sos de caju cu menta sau garam masala cu ceapa.
Un meniu 100% organic, din produse proaspete costa intre 20 si 50 de lei si include o gustare, supa sau ciorba, fel principal si un desert.
Sursa foto: www.timisoreni.ro
Curtea Brancoveneasca, Constanta, meniu de 48 lei
Un meniu 100% bio la Curtea Brancoveneasca, bazat in mare parte pe legume, costa cam 48 de lei, dar se poate opta si pentru meniul zilei, la pretul de 15 lei, care include o supa sau ciorba, felul doi si un desert. Restaurantul are si meniuri vegetariene, care nu costa mai mult de 35 de lei.
Sursa foto: CurteaBrancoveneasca.ro
Sante, Iasi, meniu de 40 lei
In spatiul deschis pe strada Barbu Lautaru - in spatele „Ziarului de Iasi“ - nu exista miros de carne, de mici, fum de tigara si aburi de alcool.
Desi nu este tocmai un local bio, produsele de aici sunt vegetariene si vegane (pentru cei care refuza produsele de origine animala, oua, lapte, branza), iar meniul este cel putin interesant (au produse ca supa de perisoare din nuca sau ciorba de burta din soia).
Pretul unui meniu de pranz aici costa in jur de 40 de lei si include o gustare, supa, fel principal si un desert.
Sursa foto: www.santerestaurant.ro
Casa Bio, Cluj-Napoca, meniu de 20 lei
Un Meniu de la Casa Bio, care poate include o salata de legume si bilute de ciocolata costa 20 de lei. Casa Bio ofera si abonamente saptamanale pentru firme, la pretul de 100 de lei.
Desi nu au un restaurant propriu zis, magazinul Casa Bio este situat pe strada Republicii, nr.5.
Sursa foto: Casa Bio