23 Noiembrie 2012

Din Bordeaux in Dobrogea. Un tanar vinificator francez invata "tainele meseriei" la Aliman



S-au cules viile si chiar daca anul acesta natura n-a fost prea generoasa, licoarea din butoaie anunta un vin de calitate inalta. La Aliman, in Dobrogea, specificul meteorologic al anului 2012 a facut ca recoltatul viei sa inceapa mai devreme decat in trecut, scrie Jurnalul.ro.

"2012, ne spune Pierre-Marie Renaud, tanarul oenolog francez venit in satul dobrogean Aliman sa-si incerce puterile, a fost un an dificil, cu ingheturi, iarna, si seceta, in sezonul cald, insa, in pofida acestor dificultati, vom putea produce un vin de o calitate mai buna decat in 2011, chiar daca volumul va fi mai mic. Anul acesta, vom produce, pentru prima data, un rose din 70% Cabernet si 30% Feteasca Neagra." Francezul ne-a povestit ca parintii lui sunt fermieri si ca Romania viticola este... primul sau loc de munca:

"Tatal meu mi-a spus: Ai oportunitatea sa inveti, acolo (in Romania) tainele vinului. Du-te, incearca-ti puterile, scoleste-te si pe urma vino acasa, sa facem impreuna vin de Bordeaux!"

Citeste mai mult despre acest subiect pe Jurnalul.ro.



Citeste si