18 Decembrie 2012

Cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2012



Wall-Street.ro va invita intr-o calatorie gastronomica in jurul lumii alaturi de topul celor mai bune restaurante din Bucuresti, intocmit de Restograf.

Cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2012-Collage

Collage e un restaurant fusion care vrea sa se pozitioneze direct printre cele din varful topului restaurantelor din Bucuresti, si din Romania, fara indoiala... Collage se autodescrie ca "restaurant, lounge, winery & brandy room" si au pus pe cartile de vizita ceva ce pare sa fie un slogan: "Appetite for music, thirst for art".

Restaurantul s-a deschis la sfarsitul lui septembrie 2011 si este detinut de Viorica Dobritoiu, Dan si Meda Samson.

Pretul unui meniu se ridica la peste 150 lei.


Cel mai bun restaurant cu specific american

Prime este restaurantul cu meniu de tip american din hotelul Radisson, cu putine feluri, cele mai multe din si in jurul carnii. Poate rivaliza cu oricare dintre restaurantele hotelurilor de top din marile capitale ale lumii.

Pretul unui meniu depaseste 150 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific arab

Sis Kebab e un restaurant arabesc mare, spre diferenta de majoritatea celor de acest fel, care sunt mai degraba niste mici afaceri unifamiliale.

Restaurantul a fost deschis in mai 2010 si te face sa te simti ca intr-o 1001 de nopti printre muntii de mancare.

Pretul unui meniu se situeaza intre 50 si 100 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific balcanic

Balkan Bistro, restaurantul de la sobsolul Hotelului Continental de pe Calea Victoriei este foarte bine amenajat, cu materiale si decoruri scumpe, de buna calitate. Meniul are relativ putine feluri, daca e sa facem o comparatie cu obiceiurile bucurestene. Exista cateva din bucataria turceasca, din bucataria greceasca, din cea bulgareasca, din bucataria croata si, evident, si cateva feluri romanesti.

Pretul unui meniu se situeaza intre 100-150 lei.


Cel mai bun restaurant cu specific chinezesc

5 Elemente se pozitioneaza ca un restaurant chinezesc de lux, cu eticheta si cu tot ce mai inseamna asta, un lucru rar printre restaurantele de acest fel. Mancarea e si ea prezentata diferit fata de cea de la celelalte restaurante chinezesti, cu multa grija pentru imagine.

Restaurantul a fost deschis la inceputul acestui an, in luna februarie.

Pretul unui meniu se ridica la peste 150 lei.


Cel mai bun restaurant cu specific frantuzesc

Bistrot Epoque e restaurantul unui nou hotel de lux, deschis in Bucuresti la inceputul lui 2011 in zona Kogalniceanu - Schitu Magureanu - Cobalcescu. Meniul e de haute gastronomie (francaise).

Pretul unui meniu se ridica la peste 150 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific german

(Die) Deutsche Kneipe e un restaurant deosebit din multe puncte de vedere si oarecum controversat din cauza atitudinii diferentiat - selective a patronilor fata de clienti. E situat intr-o casa de pe stradotele frumoase din zona Dorobantilor, cu o curte mica in care vara sta toata lumea la terasa. Tot localul e amenajat foarte rustic si informal, cu banci si mese simple din lemn brut de brad, neacoperite.

Pretul unui meniu se ridica la 100-150 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific grecesc

Mesogios (pronuntat "mesoios") e considerat de catre multi bucuresteni cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare proaspete. Atractia principala a Mesogios-ului, pentru care multi bucuresteni strabat orasul ca sa ajunga acolo, e mancarea greceasca, cu meniu aproape exclusiv in jurul pestelui si a fructelor de mare. In afara da cateva gustari si salate din meniu, toata lumea merge la un galantar cu gheata din care isi alege caracatita, crevetii si calamarii, pestii si alte vietati care dau din coada in apa. Acestea sunt cantarite si apoi gatite pe loc, numai pentru tine. Ce iese e deosebit, intr-adevar, si sansele sa dati peste ceva care sa nu fie bun sau care sa fie prost gatit sunt extrem de mici.

Pretul unui meniu depaseste 150 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific italian

Osteria Gioia e, dupa parerea multora, cel mai bun restaurant cu bucatarie italieneasca din Bucuresti. E aproape de Piata Victoriei, pe Bulevardul Ion Mihalache, intr-o casa care ar fi putut arata mult mai bine daca ar fi fost renovata si amenajata de cine trebuie. Mancarea e foarte buna la Osteria Gioia, facuta cu multa fantezie de catre Patrizia, o italianca cu personalitate debordanta, descrisa mai pe larg in recenzie. Vova (Vladimir Mihulescu) si familia lui (nevasta si fiica, ba chiar si viitorul ginere, parca) sunt tot timpul acolo, printre clienti, dintre care cu multi a devenit prieten, pentru ca esti tentat sa revii la Osteria Gioia dupa ce ai fost o data.

Pretul unui meniu depaseste 150 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific japonez

Situat in centrul Bucurestiului, la primul etaj al Hotelului Howard Johnson Grand Plaza, restaurantul Benihana ofera bucatarie japoneza teppanyaki autentica, precum si un bar sushi. Bucatarii asiatici pregatesc mancarea chiar in fata dumneavoastra, la mesele hibachi, oferindu-va un veritabil spectacol teppan.

Pretul unui meniu depaseste 150 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific libanez

Piccolo Mondo este realizat cu instinct de bun negustor arab: intr-un restaurant trebuie sa gasesti mancare buna, in primul rand. Daca se poate si o ambianta deosebita, cu atat mai bine! Daca nu, nu! Dl. Mohamed s-a asigurat ca aduce ub bucatar libanez foarte bun si apoi s-a apucat sa-si amenajeze si sa-si decoreze singur restaurantul, asa cum se face acolo de unde a venit si asa cum l-a dus pe el capul. Dupa ce te socheaza putin ce vezi acolo, mai ales daca intrri pentru prima data, dupa cateva minute ajunge sa te cucereasca prin autenticitate. Mancarea e foarte buna, nu am auzit sa se fi plans cineva vreodata de asta la Piccolo Mondo. Si mai bine e ca, oricate feluri ai cere, ajung destul de repede pe masa.

Pretul unui meniu variaza intre 100 si 150 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific romanesc (urban)

Zahanaua Zexe e de neocolit cand va propuneti sa mancati "romaneste", insa nu mancarea aceea romaneasca traditionala, taraneasca, asa cum mancam cand mergem la tara, ci una un pic mai "de oras".

Pretul unui meniu este cuprins intre 100 si 150 de lei.


Cel mai bun restaurant cu specific romanesc (traditional)

Lacrimi si Sfinti este amplasat intr-o casa veche, refacuta si transformata cu rafinament. Barne de lemn recuperat din gospodarii vechi (si scarile, si dusumeaua), dulapuri refacute, ferestre aduse din case vechi – toate astea tratate cu toata atentia si puse impreuna intr-o combinatie reusita. Capacele rosii de oale de pe un perete se potrivesc bine si surprinzator cu motivele oltenesti din lego de pe alt perete, dand impreuna un aer rustic-sofisticat interiorului. Plus, promisiunea de vechi si autentic in combinatie cu fantezie contemporana pe care deja te astepti sa o gasesti si in farfurie.

Pretul unui meniu este de circa 100-150 lei.

Cel mai bun restaurant cu specific turcesc

Divan creeaza o oarecare atmosfera orientala, chiar daca nu una din alta lume, despre care citesti doar in carti sau pe care o vezi in filme, ci o mica Turcie a zilelor noastre, in care mai inlocuiesti lemnul masiv cu cel stratificat si fierul cu plastic, pe ici, pe colo. Bucataria este una bogata, bine definita si coerenta.

Pretul unui meniu este de 100-150 lei.


Cel mai bun restaurant vegetarian

Barca e un restaurant cu bucatarie raw vegan. Este un restaurant mic si cu aer de modestie, si lucrurile arata si se intampla acolo exact cum te-ai astepta sa arate si sa se intample. Au si o sala de intalniri sau chiar cursuri, in care oaspetii se aduna si discuta lucruri pe care te-ai astepta sa fie discutate intr-un astfel de loc, ma gandesc eu. Mancarea de la Barca e si ea exact cea pe care vegetarienii radicali o cunosc foarte bine, si pe care si-o aduce aminte si orice nevegetarian multa vreme, chiar daca o gusta o singura data.

Pretul unui meniu este de 50-100 lei.




Citeste si