1 Mai 2013

Cele mai bune 5 restaurante din lume



Doua restaurante din Spania sunt in top 5, insa SUA si si Franta sunt cel mai bine reprezentate tari in top 50 cele mai bune restaurante din lume. Spre deosebire de SUA, Franta nu are insa niciun restaurant in top 10, L’Arpege din Paris fiind pe locul 16, arata un top alcatuit de revista britanica Restaurant, citat de Mediafax.

5. Eleven Madison Park, New York (SUA)

Gastronomia americana, considerata "o forta culinara internationala cheie", este reprezentata prin restaurantul Eleven Madison Park din New York, clasat pe locul al cincilea.

4.Mugaritz, Errenteria (Tara Bascilor-Spania)

Pe locul al patrulea s-a clasat restaurantul spaniol, Mugaritz, coordonat de maestrul bucatar Andoni Luis Aduriz, in Errenteria din Tara Bascilor.

3. L'Osteria Francescana, Modena (Italia)

Pe locul al treilea in topul celor mai bune restaurante din lume se afla restaurantul italian avangardist L'Osteria Francescana, detinut de Massimo Bottura, in orasul Modena.

2. Noma, Copenhaga (Danemarca)

Restaurantul Noma din Copenhaga a trecut printr-un moment stanjenitor in luna februarie, cand 63 de persoane au suferit intoxicatii alimentare dupa ce au luat masa in acest restaurant, motiv pentru care a pierdut in acest an prima pozitie in top.

1.El Celler de Can Roca, Girona (Spania)

Restaurantul spaniol El Celler de Can Roca din orasul Girona, detinut de cei trei frati Roca, a fost desemnat, luni, cel mai bun restaurant din lume, intr-un top care include alte 50 de stabilimente de lux.

"Dupa ce a petrecut doi ani pe locul al doilea in acest top, El Celler de Can Roca a facut schimb de locuri cu restaurantul Noma din Danemarca, care s-a aflat in fruntea clasamentului in ultimii trei ani", au anuntat organizatorii.

Restaurantul fratilor Roca - notat cu trei stele in ghidul Michelin -, in care Joan coordoneaza activitatea din bucatarie, Jordi este patiser, iar Josep este maestru somelier, "a obtinut elogii mondiale pentru combinatiile sale de preparate catalane si tehnici de varf, dar si pentru pasiunea sa pentru ospitalitate", au afirmat editorii revistei Restaurant.

Foto: e-calamar, flickr




Citeste si