2 August 2013

Aer curat si racoare: cinci destinatii din Romania in care poti sa evadezi in zilele calduroase



Daca doriti sa scapati de zilele toride si de aglomeratia plajelor, puteti sa evadati in aerul curat al muntilor si sa va bucurati de racoarea si linistea pesterilor, fara sa renuntati la confortul unei camere de hotel. Wall-Street.ro va propune cateva idei pentru un scurt concediu sau doar o tura de week-end, care imbina perfect aventura si salbaticia unei excursii montane cu avantajele si confortul relaxarii intr-o pensiune, potrivit agentiei de turism Extreme Travel.

Sejur in Muntii Apuseni

Turistii au ocazia sa descopere comorile Muntilor Apuseni, de la localitatile si cultura zonei si pana la faimoasele pesteri, chei, izbucuri si cascade: Campeni, Scarisoara, Focul Viu, Pestera Vartop, Coiba mica, Coiba mare, Padis, Cetatile Ponorului, Cheile Galbenei si Poiana Florilor.

Aceasta este o aventura plina de aventuri, insa accesibila oricui cu o pregatire fizica medie.

Turistii vor traversa o pestera de-a lungul unui rau subteran, vor urca de-a lungul unor chei salbatice, vor descoperi cascada Evantai, insotiti de ghid.

Sejurul de patru zile are un tarif 870 lei si include transport cu autocar din Bucuresti, Brasov si Sibiu, pana in Arieseni, cazare la pensiune, transport cu 4x4 pe munte pana la intrarea in trasee, intrari la obiectivele turistice si ghid, potrivit agentiei de turism Extreme Travel.

Sejur la Cheile Nerei

In aceasta aventura turistii se bucura de trekking, rafting, foc de tabara si initiere in astronomie.

Traseul incepe in amonte pe Cheile Nerei, traversand celebrele tuneluri, apoi prin poiana lui Damian spre poiana lui Vogiun cu celebra sa punte suspendata si se ajunge pana la Lacul Dracului. Iar daca vremea permite se ia o pauza de o noapte la cort, in poiana lui Vogiun. Aici, pe inserat, la focul de tabara, ghidul ofera si o instructiva initiere in astronomia practica. In urma acesteia, turistii vor invata sa recunoasca constelatiile, stelele, planetele, sa isi recunoasca zodia pe cer sau sa se orienteze dupa stele.

Ziua urmatoare turistii vor cobori cu barca pe Nera, intr-o aventura rafting, apoi vor vizita cascada Beusnitei si lacul Ochiul Beului.

Este o tura accesibila oricarei persoane cu o pregatire fizica medie.

Tariful pentru patru zile se ridica la 550 lei fara transport sau 750 cu transport autocar. Pretul include transportul cu autocar, echipament si cazare la pensiune si/sau in functie de meteo, o noapte la cort, cu foc de tabara.


Sejur pe acoperisul Romaniei: Varful Moldoveanu

Varful Moldoveanu, cel mai inalt varf muntos din tara, este locul unde fiecare roman trebuie sa urce macar o data in viata.

O tura de week-end ii poarta pe turisti prin zone spectaculoase ale muntilor Fagaras cum ar fi "Fereastra Zmeilor", "La trei pasi de moarte", si pana pe Varful Moldoveanu.

Tura usor tehnica accesibila persoanelor cu pregatire fizica putin peste medie.

Tariful pentru cele trei zile de aventura este de 600 lei si include transport dus-intors din Brasov, ghid, cazare la si masa.

Escapada pe Muntii Bucegi

Timp de doua zile turistii pot sa traverseze la pas muntii Bucegi de pe valea Prahovei si pana la Bran.

Ei se vor putea bucura de trasee pitoresti si se vor putea aventura de-a lungul unora dintre cele mai frumoase vai din acesti munti. Iar noaptea o vor petrece la cabana Omu, chiar langa faimosul varf care a nascut atatea legende.

Tura este accesibila persoanelor cu pregatire fizica usor peste medie.

Tariful escapadei este de 400 lei si include transport din Brasov, cazare, masa la cabana si ghid.


Excursie la Piatra Craiului

Daca dispuneti de timp limitat, dar totusi doriti sa faceti o tura frumoasa si spectaculoasa pe munte, Piatra Craiului este alegerea optima.

Cu ale sale calcare albe, cu relief impunator si variat, acest masiv este unul dintre cele mai frumoase. Aici, turistii pot admira capre negre si in functie de anotimp, flori de colt si plapanda garofita Pietrei Craiului. Iar cei atenti pot gasi urmele creatorilor acestor munti, fosile de corali si scoici.

Desi vor fi la aproape 2000 metri, turistii vor traversa un recif vechi de milioane de ani. Dificultatea si lungimea traseului se poate stabili in functie de pregatirea fizica a participantilor.

Tariful pentru o zi de excursie este de 50 lei.




Citeste si