30 Octombrie 2013

Femeile au evoluat sa fie rele intre ele, sustine un studiu al Societatii Regale Britanice



Raspandirea zvonurilor menite sa izoleze anumite individe in cadrul unui grup reprezinta o forma de agresivitate indirecta pe care femeile au invatat sa o foloseasca pentru a avea succes in cursa evolutiei umane, se arata intr-un articol publicat in revista Philosophical Transactions, a Societatii Regale Britanice.

Articolul, care este bazat pe numeroase studii privind relatiile sociale intre femei din mai multe culturi, sustine ca astfel de agresiuni indirecte ajuta femeile sa elimine concurentele care le-ar putea "fura" partenerii.

"Femeile concureaza intre ele, iar competitia poate fi foarte acerba. Forma acestei competitii este de regula agresiunea indirecta, pentru ca acest tip de agresiune nu costa mult. Agresoarea nu risca sa fie ranita, insa poate face destul de mult rau", spune Tracy Vaillancourt, profesor de pshihologie la Universitatea Ottawa, autoarea cercetarii.

Vaillancourt spune ca femeile nu puteau risca o agresiune fizica la adresa concurentelor, pentru ca femeile sunt mai utile societatii (nasc si cresc copii) ca barbatii, care pot risca ranirea sau chiar moartea fara ca eliminarea lor sa aiba un impact decisiv asupra grupului. Din acest motiv, femeile ar fi evoluat in asa fel incat sa fie experte la acest tip de agresiune indirecta.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.ro.



Citeste si