10 Februarie 2014

Sapte carti noi pe care TREBUIE sa le citesti anul acesta



Bineinteles, poti sa inveti multe lucruri de pe Intenet. Daca insa vrei sa aprofundezi cunostinte, deseori nu exista substitut pentru carti valoroase. Cauti biografii ale liderilor, studii tehnice, ghiduri pas cu pas sau imagini din spatele scenelor cu cei mai de succes oameni, exista cate o carte pentru fiecare. Iata sapte carti noi pe care va trebui sa le citesti in urmatoarele luni.

Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration

Cartea, scrisa de Ed Catmull si Amy Wallace, va fi lansata pe 8 aprilie

Ed Catmull este co-fondator al Pixar Animation Studios, punand umarul la construirea companiei, in 1986. Catmull ofera informatii despre cum fondatorii au construit, pas cu pas, una dintre cele mai prolifice companii de animatie din lume. Asteapta-te sa intri si in culisele unora dintre cele mai renumite animatii din istorie si sa aflii cum a reusit Pixar sa castige 30 de Oscar-uri de-a lungul istoriei.

Cartile mele din 2013: cele mai importante 13 titluri


Flex: The New Playbook for Managing Across Differences de Jane Hyun, Audrey S. Lee

Data lansarii – 25 martie

In Flex, speakerii de top Hyun si Lee demonstreaza importanta “flexibilitatii” – incorporarea mai multor stiluri de leadership pentru a conduce angajatii care sunt diferiti de tine insuti/insati. Cartea ofera instrumente si strategii de comunicare eficienta cu angajatii si clientii, reusind sa depaseasca barierele sexului, rasei, culturii.

Cartile mele din 2013: cele mai importante 13 titluri


Mistakes I Made At Work: 25 Influential Women Reflect on What They Got Out of Getting It Wrong de Jessica Bacal

Data lansarii – 29 aprilie

Crezi ca liderii nu fac greseli majore in drumul spre succes? Gandeste-te din nou. In aceasta carte, autoarea Jessica Bacal a intervievat 25 de femei de succes care impartasesc greselile lor si lectiile invatate, la job si in cariera. Interviurile include persoane precum Cheryl Strayed, Anna Holmes, fondatoarea Jezbel.com si Joanna Barsh, director emerit la McKinsey & Company, companie de consultanta globala.


Coach Wooden's Greatest Secret: The Power of a Lot of Little Things Done Well de Pat Williams

Data lansarii – 2 februarie

Micile lucruri conteaza. Asa considera autorul Pat Williams, membru Hall of Fame si cofondator al Orlando Magic. El aduce in lumina povesti ale unor legende din lumea sportului, business-ului, politicului si altele. El arata cum mici decizii sau fapte se pot traduce in succese explozive.


No Greatness Without Goodness: How a Father's Love Changed a Company and Sparked a Movement de Randy Lewis

Data lansarii – 1 aprilie

Randy Lewis, fost senior vice president la Walgreens si tatal unui copil autist, impartaseste in cartea sa cum a schimbat complet stilul de a munci prin implementarea unui program special, in cadrul unei companii ce angajeaza mii de oameni cu dizabilitati. In carte, Lewis spune si propria-I poveste si ofera lectii despre cum sa depasesti greutati care par, la inceput, insurmontabile.


Things A Little Bird Told Me: Confessions of the Creative Mind, de Biz Stone

Data lansarii – 1 aprilie

Biz Ston, co-fondator al Twitter, reflecta asupra perioadei petrecute de el la Google si Twitter, releva cum creativitatea si business-ul merg mana in mana si impartaseste sfaturi si povesti din spatele scenelor. Cartea are ceva pentru toti, chiar daca esti in cautarea unor povesti personale sau sfaturi de cariera.


Pitch Perfect: How to Say It Right the First Time, Every Time, de Bill McGowan

Data lansarii – 1 aprilie

Coach-ul media McGowan, care are clienti precum Jack Welch, Kenneth Cole si Kelly Clarkson, impartaseste ponturi privind felul in care sa comunici mesajul corect, catre persoana potrivita, la timpul bun.

In carte, McGowan ofera cititorilor perspectiva “Principiilor persuasiunii” care poate fi folosita eficient pentru a transmite un mesaj, a iti imbunatati abilitatile de comunicare sau doar, pur si simplu, sa fii memorabil.




Citeste si