10 Februarie 2014

Licitatie record: un tablou de Pissaro, vandut cu 24 de milioane de euro



Tabloul "Boulevard Montmartre, Matinée de Printemps", pictat de maestrul impresionist Camille Pissaro, a fost vandut, miercuri, la Londra, pentru suma de 19,9 milioane de lire sterline (24 de milioane de euro), intr-o licitatie organizata de casa Sotheby's, conform AFP, citata de Mediafax.

Pictat in 1897, tabloul este considerat una dintre cele mai importante lucrari impresioniste scoase la licitatie in ultimul deceniu, pretul de vanzare fiind de cinci ori mai mare decat suma obtinuta in timpul unei tranzactii precedente pentru o pictura de gen.

Tabloul, ce reprezinta un peisaj de primavara in Montmartre, i-a apartinut initial lui Max Silbergerg, un industrias evreu din Wroclav, Polonia. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost constrans de nazisti sa le predea intreaga sa colectie de opere de arta, inainte de a fi deportat intr-un lagar de concentrare, unde a si murit.

La licitatia de miercuri a fost vandut si un tablou de Vincent Van Gogh, "L'homme est en mer", pentru suma de 16,9 milioane de lire sterline (20,37 milioane de euro).



Citeste si