21 Aprilie 2014

In asteptarea soarelui: unde iesim la pranz pe terasa



Chiar daca in prezent soarele se lasa asteptat, nu mai este mult pana cand terasele restaurantelor vor acapara Bucurestiul. WALL-STREET.RO iti recomanda pentru masa de pranz in aer liber cateva dintre cele mai frumoase terase din Capitala.

Sushi Ko, situat in proximitatea lacului Herastrau

Despre Sushi Ko sunt numai lucruri bune de spus: investitia pare sa fie semnificativa, lucrurile bine facute, de calitate si cu atmosfera de vacanta langa lac. Mancarea e buna si servita pompos, serviciul e bun si el, clienti sunt. Preturile au fost surprinzator de rezonabile, probabil ca face parte din strategia de lansare. Asadar, Sushi Ko Bonton (Herastrau) reprezinta unul dintre restaurantel mari si bune ale Capitalei la modul general, care merita vizitat.


Harem: un restaurant turcesc de lux

La Harem am fost intr-o zi superba de primavara, cand l-am intervievat pe Ion Sturza, fondator si presedinte al Fribourg Investments.


Harem
e, de fapt, fostul restaurant Casa Mediterana din Parcul Herastrau, care a fost renovat si rebranduit de catre fostul (care e si actualul) proprietar turc.

Harem e un restaurant de lux, asa cum era si Casa Mediterana, bine construit si amenajat, cu materiale si cu lucruri de calitate. E mare, luminos, fara excese. Nu are iesire directa spre lac, spre diferenta de vecinul sau, Isoletta. Cu tacamurile au exagerat, e absolut imposibil sa le tii in mana, te umpli de nervi cu ele.


Lacrimi si Sfinti

Una dintre terasele mai linistite pentru o masa de pranz in centrul istoric al Capitalei este cea a restaurantului Lacrimi si Sfinti. Amplasata in curtea interioara a localului terasa este proteja de zumzetul stazilor aglomerate din centrul vechi.

Locul este era unul dintre preferatele din Bucuresti ale fostului sef al Ursus Andrew Highcock.


Diplomat

Terasa restaurantului Diplomat preia din eleganta din interiorul restaurantului si aduce in plus si bucuria mancatului in aer liber. Locul este unul dintre preferatele lui Ahmet Buyukhanli, seful Opus Lans in Romania.

Foto: Pagina de Facebook a restaurantului Diplomat


Casa di David, situat pe malul lacului Herastrau

Un restaurant foarte bun, pe malul Herastraului, foarte bine amenajat si cu mancare buna si foarte buna. Meniul de la Casa di David e conceput cu pretentii mari. Un amestec de haute gastronomie cu ceva pizza, salata de ardei copti, legume la gratar si tiramisu. Cele mai multe feluri au denumiri si prezentari sofisticate, in special din gastronomia fina frantuzeasca si din cea italieneasca.


White Horse

Majoritatea teraselor restaurantelor din Dorobanti au dezavantajul "claxoanelor" soferilor grabiti in trafic, dar si a trecatorilor care se perinda pe langa mese, cele mai multe fiind amplasate pe trotuar. O exceptie mai linistita este cea din White Horse, amplasata intr-o curte interiora si pe o straduta ceva mai putin circulata decat Beller.

Foto: whitehorse.ro.


Il Calcio (Herastrau)

Una dintre terasele preferate ale Adrianei Tanasoiu, sefa Depozitarului Central, este cea a restaurantului Il Calcio. Restaurantul detinut de presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal este amplasat pe malul lacului Herastrau, fiind cunoscut si ca “restaurantul fotbalistilor”.




Citeste si