23 Iunie 2014

Vacanta in New York, o destinatie unde la fiecare pas pe strazi intri intr-o alta lume



Cosmin Ulmean, country manager Romania si Serbia pentru retailerul de imbracaminte Takko, povesteste cititorilor wall-street.ro despre destinatia sa preferata de vacanta, New York, unde peisajul se termina printre nori.

Destinatia preferata de vacanta

New York, of course! De ce? Pentru ca in New York te vei simti ca si cum ai vizita intreaga lume si toate atractiile specifice sunt compresate intr-un singur loc. Odata ajuns acolo, vei descoperi ca orasul este compus dintr-o multime de "orasele" si "cartiere" mai mici, fiecare cu propria personalitate bogata in fundal, decor si istorie. La fiecare pas pe strazile din New York intri intr-o alta lume.


Cea mai buna perioada in care putem vizita New York-ul

In toate ghidurile scrie ca "The best time to visit New York is anytime!". Fiecare sezon le ofera turistilor o multime de motive pentru a vizita orasul. Toamna timpurie ofera soare stralucitor si temperaturi confortabile, in timp ce spre sfarsitul anotimpului te inveselesti admirand parada Macy’s Thanksgiving Day si decoratiunile de iarna. Lunile ianuarie si februarie sunt caracterizate de aerul rece, temperaturile apropiindu-se de zero grade, si putina zapada. Primavara este timpul perfect pentru o sedinta de shopping in pietele in aer liber, plimbari in Central Park si mese servite afara, la terase, iar vara, ca in multe alte locuri din lume, este foarte cald.

Sursa foto: Vedere catre Manhattan/Shutterstock.com


Trei motive pentru care ar trebui sa mergem in aceasta destinatie

Chiar daca nu esti fascinat de zgarie-nori (motivul cel mai des invocat pentru a nu merge la New York), tot vei fi uimit de monumentalitea si diversitatea cladirilor, vei fi impresionat de transportul in comun, extrem de facil, cu trenuri, autobuze si metrou, si, bineinteles, viata de noapte te va seduce. Poti incepe dimineata cu o cafea la Starbucks. Probabil, daca nu ar fost deja intitulat Big Apple, cu siguranta ar fi fost numit Starbucks City, la pranz te poti opri in Chinatown sau Little Italy. Daca mai ai energie (si bani), nu rata ocazia sa cumperi bilete la un spectacol pe Broadway, iar dupa lasarea intunericului, poti incheia ziua la unul dintre cele mai mici baruri de pe acoperisurile zgarie-norilor sau intr-unul dintre cluburile de jazz din Meatpacking District.

Sursa foto: New York/Shutterstock.com


Top 3 must see sau must do in aceste locuri

In fruntea listei cu locuri de vizitat sta Times Square, simbolul orasului si al Statelor Unite ale Americii. Nu trebuie ratat, in special noaptea. Odata ajuns vei intelege de ce se spune ca acolo nimeni nu doarme, atmosfera este cu totul umitoare - jocul de lumini, zumzetul continuu si multimea numeroasa de trecatori creeaza un tablou superb.

Apoi nu ar trebui trecute cu vederea paleta larga de muzee: MET - Muzeul Metropolitan de Arta, MoMA - Muzeul de Arta Moderna, Muzeul Solomon R. Guggenheim si Muzeul American de Istorie Naturala sunt doar cateva dintre punctele culturale pe care orice turist ar trebui sa le viziteze. O zi ar fi prea putin pentru a le vedea pe toate.

And last, but not least, nu trebuie ratat monumentul devenit emblema Statelor Unite, Statuia Libertatii. Este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale libertatii si democratiei.

Sursa foto: Times Square/arhiva personala


Cel mai bun restaurant/local/bar din zona

Recomand Ellen’s Stardust Diner, situat pe 1650 Broadway, pentru atmosfera cu totul speciala creata de personal.

Felul de mancare specific zonei care v-a placut

O supa calda de pui de la The Original Soup Man, servita chiar de Al Yeganeh (prietenul lui George din serialul Seinfeld), la micul chiosc de pe strada 55, intr-o zi extrem de ploioasa si friguroasa. Merita incercat si traditionalul Hot Dog, de la vanzatorii ambulanti pe care ii gasesti la orice colt de strada.

Sursa foto: Terase in New York/Shutterstock.com


Cea mai placuta amintire din acest loc

Nu voi uita niciodata imaginea orasului, noaptea, de pe Empire State Building. Nu poate fi comparata cu nici o alta senzatie traita pana acum.

V-ati muta acolo? De ce da, de ce nu?

Am ales sa traiesc aici si inca ma mai intreb uneori de ce, dar New York-ul este o optiune excelenta.

Sursa foto: New York-ul vazut de pe Empire State Building/arhiva personala


Cum caracterizati localnicii, in comparatie cu alte tari

Fiind cel mai populat si diversificat oras din Statele Unite din punct de vedere lingvistic, New York aduna laolalta oameni din toate partile globului. Se estimeaza ca se vorbesc peste 800 de limbi si dialecte diferite in New York.

"Localnicii", daca le putem spune asa, din fiecare mic cartier, definesc zona sau tara din care provin. Manhattan este practic divizat in trei sectiuni de ansamblu: Downtown, Uptown si Midtown. Fiecare sectiune de oras este format din multe zone mai mici, care se suprapun, de aceea limitele acestor cartiere nu sunt intotdeauna clar definite.

Chelsea,The Fashion District, The Flatiron, Harlem, Greenwich Village, China Town, Little Italy, SoHo sau Tribeca sunt doar cateva dintre cartierele binecunoscute si care le ofera turistilor o privire autentica intr-o alta cultura.

Sursa foto: Oameni in New York/Shutterstock.com


Cea mai importanta recomandare pentru acest loc pe care nu o gasim intr-un ghid turistic

Plecati la New York cu o geanta mare si goala. Pentru oricine are nevoie cu adevarat de terapie de shopping, nu exista un loc mai bun. New York ofera absolut orice, pentru toata lumea. De la cele mai inalte standarde si preturi in fashion la chilipiruri cele mai incredibile, orice este de vanzare pe strazile din Manhattan.

Cele mai mari magazine de prezentare ale retailerilor din toata lumea sunt in New York. Veti gasi bijuterii, arta, jucarii, electronice, suveniruri, antichitati, imbracaminte, orice ati visat vreodata la preturi incredibil de mici comparativ cu Europa. De la Macy’s, Sak’s Fifth Avenue si Tiffany’s pana la Hollister, Abercrombie & Fitch si Aeropostale, indiferent de bugetul dvs., exista magazine care se potrivesc oricui.

Sursa foto: Tiffany's/arhiva personala


Costul estimativ al unui sejur in New York

Un sejur costa minimum 1.000 de euro, pentru avion plus cazare cateva nopti in Manhattan. Preturile la hoteluri pornesc de la cativa zeci de dolari pe noapte in New York City si pot ajunge pana la sume impresionante de cateva mii de dolari in Manhattan. Cel mai frumos pentru un turist este sa locuiasca direct in Manhattan pentru ca, desi New York-ul este unul dintre cele mai sigure orase din America si din lume, este de evitat cazarea in anumite cartiere: Harlem, Queens sau Bronx.

Sursa foto: Podul Brooklyn/Shutterstock.com




Citeste si