4 August 2014

Doi artisti au creat scene din alimente in mai multe capitale europene, inclusiv Bucuresti



Doi artisti din Buenos Aires, designerul gastronomic Anna Keville si fotograful Agustin Nieto, au creat scene realizate din alimente in mai multe capitale europene, inclousiv Bucuresti, potrivit dailymail.co.uk.

Anna Keville Joyce si Agustín Nieto au combinat in mod ingenios diferite alimente si au creat farfurii insolite cu mancare in care pot fi identificate imagini specifice oraselor Varsovia, Budapesta, Praga si Bucuresti, informeaza Mediafax.

Joyce a folosit ingrediente precum boabe de porumb, cartofi, salata, morcovi, paste, zahar si galbenus de ou pentru a capta diferite aspecte specifice pentru fiecare oras.

Realizarea imaginilor a presupus un set unic de provocari pentru Anna Keville Joyce. Astfel, ea a fost interesata sa transmita in operele sale senzatia de lumina cetoasa din Praga, sa prezinte Dunarea care strabate Budapesta, sa arate culorile si arhitectura din Bucuresti si sa creeze imbinarea dintre inaltime si cer din Varsovia.

Anna Keville Joyce a spus ca si-a dorit sa capteze in "lucrarile" sale "mai mult spiritul oraselor" si mai putin monumentele reprezentative pentru aceste capitale. Pentru a aduce la viata Varsovia si Bucurestiul, Anna Keville Joyce a explicat ca s-a inspirat din cladirile colorate ale acestor orase.

In cazul Bucurestiului, artista a folosit ingrediente precum paste, morcovi, telina, biscuiti integrali, boabe de porumb, boabe de grau, orez si ceapa rosie. Cu aceste ingrediente, Anna Keville Joyce a creat imaginea unor acoperisuri de biserici. Proiectul celor doi artisti, intitulat "Illustrating Eastern Europe", a fost publicat pe blogul de calatorii FoodieBackpacker.



Citeste si