11 August 2014

Vacanta in Estoril, locul in care traiesti atmosfera aristocrata printre cladiri istorice si plaje naturale



Doina Vilceanu, marketing manager ContentSpeed.ro si manager MiniFashion.ro, le povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre umatorul sau concediu, in Estoril, o coasta din sudul Portugaliei care in secolul trecut era preferata de regii exilati, iar acum este aleasa de turistul modern pentru luxul plajelor sale naturale.

Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

Este o vacanta planificata cu ceva timp in urma si pe care o asteptam de cativa ani. La inceputul lunii august, plecam pentru o saptamana. Destinatia este Estoril de pe coasta de sud a Portugaliei.

Sursa foto: Coasta Estoril, Portugalia/Shutterstock.com


Motivul pentru care ati ales Estoril

Sursa foto: Piscina naturala in Estoril/Shutterstock.com


Obiective turistice neaparat de vazut

Am ales Estoril pentru proximitatea si usurinta cu care se poate ajunge la Lisabona (gara la 5 minute si doar 15 km pana la capitala). Cazinoul (fost palat regal) si parcul de palmieri este in imediata vecinatate a hotelului. Apoi in Cascais avem cateva muzee si zona portuara. Cochetam inca cu idee de a face o mica croaziera pana in Marrakech sau macar Gibraltar. Insa e foarte posibil sa "esuam" pe plaja Tamariz si sa ne petrecem acolo o mare parte a timpului. Eu sunt "expolaratoarea" familiei care incearca sa vada/faca ca mai multe lucruri. Sotul prefera odihna prin leneveala. In final ajungem la un echilibru intre epuizare si leneveala si reusm sa avem concedii superbe.

Sursa foto: Plaja Tamariz, Estoril/Shutterstock.com


Ponturi pentru turisti: Incepem mereu prin a da "specificatii tehnice" agentiei de turism

Incepem mereu prin a da "specificatii tehnice" agentiei de turism: ce ne dorim de la locatie, ce vrem sa facem in concediu si in ce buget sa ne incadram. Analizam ofertele, alegem locatia si apoi hotelul. La hotel ne intereseaza cel mai mult localizarea si proximitatea cu statii importante de metrou sau tren care sa ne permita sa ne miscam in voie.

Daca e vacanta estivala sa fie aproape de plaja, iar iarna langa o partie. Verificam localizarea pe harta. Preferam hotelurile mici si cohete. Mereu verificam recenziile de pe site-urile mari cum ar fi booking.com. Printam harti si ne facem o lista cu ponturi, inclusiv pana la nivelul "de la aeroprt iei trenul/utobuzul cutare, cobori la statia X-lescu, faci dreapta, mergi 500 m...". Asa scapam de mult stres, degringolada si timp pierdu, care sunt inerente unei locatii noi.

Sursa foto: Port in Estoril/Shutterstock.com


Destinatia in care visati sa ajungeti

Nu am reusit sa ajungem inca niciodata in SUA. Asa ca ne-am propus sa ajungem neaparat in California. Sotul meu are o pasiune cu Sillicon Valley, unde sunt multe companii de software. Iar eu vreau neaparat sa ne petrecem un Revelion in Times Square. Apoi un drum lung pe Route 66 catre Las Vegas. Deci stim foarte exact ce ne dorim. Acum trebuie doar sa gasim trei saptamani libere.

Sursa foto: San Jose, "capitala" din Sillicon Valley, California/Shutterstock.com


Costul estimativ al vacantei

Cazarea si avionul pentru vacanta in Estoril sunt in jur de 2.000 de euro, iar bugetul efectiv inca pe atat. Cum nu suntem amatori de all inclusive, vom cheltui mult pentru cine. Cateva deplasari, intrarile la obiectivele turistice si suveniruri.

Sursa foto: Estoril/Shutterstock.com




Citeste si