25 August 2014

Calatorie in Florenta, un muzeu in aer liber dichisit cu baruri moderne in care simti ca tii timpul pe loc



Cristi Mihai, product manager in cadrul Hart Consulting, companie de consultanta in resurse umane, le povesteste cititorilor Wall-Street.ro despre urmatoarea sa destinatie de vacanta, orasul Florenta din Italia, un adevarat muzeu in aer liber completat cu un rau care isi face loc printre cladiri istorice.

Destinatia in care veti petrece urmatorul concediu

Sursa foto: Orasul Florenta vazut de sus/Shutterstock.com


Obiective turistice neaparat de vazut

Cu siguranta, o sa ajung la Palazzo Vecchio din Piazza della Signoria pentru a vedea apoteoza renasterii, o sa ajung la Baptisteriul Sfantului Ioan Botezatorul pentru a vedea portile lui Ghiberti, apoi Biserica Santa Croce pentru mormantul lui Michelangelo si cenotaful lui Dante. Dar mai presus de orice imi doresc sa ma plimb pe nenumaratele stradute care dau atata farmec Florentei.

Sursa foto: Biserica Santa Croce/Shutterstock.com


Trei lucruri specifice destinatiei pe care le veti face cu siguranta

Chiar daca o sa fie in decembrie, o sa cobor pe malul raului Arno pentru o plimbare. De asemenea mi-am propus sa ajung in San Gimignano pentru a vedea "Zgarie - Norii Medievali". Nu in ultimul rand, o sa vreau sa beau un pahar de Chianti Classico.

Sursa foto: Raul Arno/Shutterstock.com


Ponturi pentru turisti: Faceti rezervari online la muzee si alte obiective turistice

Prefer turismul urban si cultural, iar pentru aceasta Europa este destinatia cea mai la indemana: ajungi usor si intotdeauna ai ce vedea. Recomand destinatii mainstream (de regula capitale, orase mari) ca loc in care sa-ti pui "Base Camp-ul", iar de acolo sa mergi mai departe spre destinatii mai putin cunoscute, localitati mici si fara iz comercial.

Pentru turismul de odihna, prefer Romania. Sunt o gramada de locuri grozave in tara noastra, cu toate ca de regula fugim de ele.

De asemenea, ii sfatuiesc sa faca online rezervarile la muzee si alte obiective turistice. Poti sa salvezi o gramada de timp daca iti cumperi biletul online cu doua luni inainte.

Sursa foto: Florenta/Shutterstock.com


Destinatia in care visati sa ajungeti

As vrea sa ajung in Delta Dunarii. Asa cum am auzit este un loc salbatic de o frumusete splendida. Modelul pe care vreau sa merg este cazarea la localnici pentru a beneficia din plin de experienta culinara.

De asemenea, vreau sa ajung si in Bucovina. Am fost prima data in Bucovina in 2010 si pot sa spun ca a fost dragoste la prima vedere. De ce? Bucovina este bogata in culoare, este linistita, este un colt de rai care inca nu a fost pangarit. Mai mult de atat, mancarea in Bucovina este divina.

Sursa foto: Delta Dunarii/Shutterstock.com




Citeste si