20 Octombrie 2014

Unde ai voie sa fumezi marijuana si care sunt tarile in care se consuma cel mai mult?



Stiati ca in Spania consumul de marijuana, dar si al oricarui alt drog, indiferent ca vorbim de cocaina sau heroina, este permis in propriul domiciliu? Cititi in continuare care sunt tarile unde se consuma cel mai mult canabis dar si ce legislatie au acestea in privinta consumului de droguri.

Locul 10 - Jamaica

*9,86% din populatie consuma marijuana

Guvernul jamaican a legalizat recent posesia cantitatilor reduse de marijuana, precum si consumul in scop religios si medical. Este pentru prima data cand oficialii jamaicani nu se tem ca o astfel de masura va atrage sanctiuni din partea SUA, avand in vedere ca si americanii au dat startul unei campanii de legalizare anul acesta, scrie TheRichest.com.

*Procentul se refera la orice persoana din acea tara care a consumat cel putin o data marijuana in ultimul an

Foto: Shutterstock / Man making joint


Locul 9 - Australia

10,3% din populatie consuma marijuana

O treime din populatia Australiei a consumat cel putin o data in viata marijuana, acesta fiind cel mai consumat drog din tara. Desi 250.000 de australieni recunosc ca fumeaza marijuana zilnic, iarba continua sa fie ilegala in statul oceanic.


Locul 8 - Spania

10,6% din populatie consuma marijuana

Marijuana este legala pentru uz personal in Spania, asa ca oricine poate cultiva si fuma, insa fara a avea intentia de a vinde. De altfel, putini stiu ca Spania are una dintre cele mai liberale politici in privinta drogurilor. Mai exact, posesia si consumul oricarui drog in propriul domiciliu (nu doar marijuana ci si alte droguri precum heroina) este legal.


Locul 7 - Canada

12,2% din populatie consuma marijuana

Jumatate din populatia Canadei recunoaste ca a consumat marijuana cel putin o data in viata. Totusi, canabisul este in continuare ilegal, asta desi guvernul de la Ottawa a fost de acord de doua ori in ultimii 14 ani sa treaca in legalitate drogul. Motivul este reprezentat de faptul ca legea nu a putut niciodata sa treaca de parlament.


Locul 6 - Nigeria

14,3% din populatie consuma marijuana

Circa 18% dintre tinerii nigerieni cu varste intre 10 si 19 ani recunosc ca fumeaza marijuana. Nivelul este foarte ridicat avad in vedere ca marijuana este ilegala in Nigeria, iar in ultimii 25 de ani s-au facut aproape 3 milioane de arestari pentru consumul si posesia de canabis.


Locul 5 - Noua Zeelanda

14,6% din populatie consuma marijuana

Aproape 15% din locuitorii Noii Zeelande spun ca au consumat marijuana de cel putin 10 ori intr-o luna. Legea din aceasta tara nu este insa prea blanda, cei care folosesc sau produc marijuana riscand pedepse ce variaza de la o simpla amenda, la 14 ani de inchisoare.


Locul 4 - Italia

14,6% din populatie consuma marijuana

Pana recent, legea italiana trata consumul de marijuana intr-un mod indentic consumului altor droguri precum heroina si cocaina. Posesia pentru uz personal a canabisului a fost insa legalizata in acest an, insa chiar si asa producia este pedepsita cu ani grei de inchisoare.

Foto: Flickr


Locul 3 - SUA

14,8% din popularie consuma marijuana

Potrivit statisticilor, aproape 4 milioane de americani fumeaza zilnic marijuana si 2 din 5 americani au fumat la un moment dat in viata. La nivel federal, canabisul ramane ilegal in SUA, insa multe state au propriile legi in privinta productiei, detinerii si consumului de marijuana. Diferentele sunt extreme de la un stat la altul: in Colorado, de exemplu, canabisul este complet legal, in vreme ce in Louisiana, posesia, chiar daca inculpatul se afla la prima sanctiune, poate atrage o pedeapsa cu inchisoarea ce variaza de la 5 la 30 de ani.

Foto: Shutterstock / marijuana buds


Locul 2 - Zambia

14,8% din popularie consuma marijuana

Zambia este un mare consumator de marijuana, dar si si un mare producator. In aceste conditii partidele din opozitie au incercat legalizarea canabisului pentru scaderea criminalitatii dar si pentru a impulsiona cresterea PIB-ului. Totusi, tentativa s-a lovit de refuzul ferm al guvernului, astfel ca iarba ramane ilegala in statul african.

Foto: Shutterstock / Girl Smoking marijuana


Locul 1 - Islanda

18,3% din populatie consuma marijuana

Posesia, productia si comercializarea marijuana sunt aspru pedepsite in Islanda. Chiar si asa, 55.000 de islandezi folosesc marijuana regulat, iar la o populatie de doar 320.000 rezulta cel mai mare procent din clasamentul ONU.

Foto: Shutterstock / teenage boy




Citeste si