2 Decembrie 2014

Ceremonie la Gara regala din Sinaia: 200 de persoane au sarbatorit plecarea trenului regal spre Bucuresti



Aproximativ 200 de persoane au participat luni dimineata la o ceremonie organizata de Casa Regala cu ocazia Zilei Nationale, in Gara regala din Sinaia, in urma careia trenul regal a pornit intr-o calatorie simbolica spre Bucuresti.

Aproximativ 200 de persoane, localnici si turisti, au participat, luni dimineata, in Gara regala din Sinaia, la o ceremonie organizata de Casa regala a Romaniei cu ocazia Zilei Nationale, la finalul careia trenul regal a pornit intr-o calatorie simbolica spre Bucuresti, potrivit Mediafax.

Peste 200 de persoane, localnici din Sinaia sau turisti care petrec minivacanta de 1 Decembrie la munte, au mers, luni dimineata, in Gara regala din Sinaia, de unde trenul regal a pornit intr-o calatorie simbolica organizata cu ocazia zilei de 1 Decembrie, in memoria Regelui Ferdinand I Intregitorul si a Reginei Maria. Membrii Familiei Regale, intre care principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae, au participat, alaturi de primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, si de reprezentanti ai administratiei publice, la o ceremonie in cadrul careia au fost impartite stegulete, s-a intonat imnul national si imnul regal.

Oamenii au oferit membrilor familiei regale flori, iar acestia au stat de vorba cu ei. Putin dupa ora 9.00, trenul regal a plecat dinspre Sinaia cu destinatia Ploiesti. De la Ploiesti, trenul regal va merge catre Buzau, Ramnicu Sarat si Focsani, garnitura urmand sa aduca Familia Regala la Bucuresti, luni seara.
Familia Regala a pornit sambata spre Sinaia, intr-un drum simbolic cu trenul regal, pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei. Trenul regal a fost comandat de Regele Ferdinand I in anul 1926, in Italia. Trenul a fost livrat Romaniei dupa moartea lui Regelui Ferdinand, in anul 1928. Si anul trecut, de 1 Decembrie, familia regala a organizat o astfel de calatorie, trenul fiind asteptat de sute de oameni in garile in care a oprit.



Citeste si