28 Ianuarie 2015

Cand distractia prinde viteza: acestea sunt cele mai cautate zone de schi din Romania



Romanilor le place sa prinda viteza pe schiuri, asa ca mare parte din ei au declarat schiatul principala lor activitate in sezonul de iarna. Iata care sunt cele mai cautate zone de schi din Romania, potrivit unei analize facute de portalul de rezervari HotelGuru.ro.

Ranca - statiunea cu cel mai longeviv sezon de schi

Statiunea Ranca este situata la aproximativ 1.600 m altitudine, pe versantul sudic al Muntilor Parang. Are un potential excelent pentru sporturile de iarna deoarece in Parang ninge din luna septembrie, iar zapada se mentine pana in luna mai. In prezent, in statiune exista sase partii de schi si o partie de sanius special amenajata, in total, aici regasindu-se aproximativ 3,5 km de domeniul schiabil. Accesul este facil, drumul fiind asfaltat pana in statiune si dupa.

Sursa foto: Schior profesionist/Shutterstock.com


Straja (Muntii Valcan)

Straja, statiune montana in judetul Hunedoara, se afla la o altitudine de 1.445 m, la aproape 8 km de Lupeni (Valea Jiului). Aici gasiti 12 partii de schi amenajate (domeniul schiabil ajunge la 26 km), fiecare echipata cu instalatii de transport pe cablu. Cinci dintre ele au nocturna, astfel se poate schia in orice moment al zilei. Cea mai lunga partie are 8,1 km.


Paltinis (Muntii Cindrel)

Paltinis, statiune montana in judetul Sibiu, fondata in 1894, se afla la o altitudine de 1.442 m si are doua partii de schi: Oncesti – 1,15 km lungime, cu nocturna si telescaun si Daneasa – 450 m lungime, cu teleschi. Exista, de asemenea, si cinci partii pentru amatorii de schi-fond. Accesul este foarte facil, distanta dintre Sibiu si statiune (pe DJ 106) este de 32 km.


Vatra Dornei

Vatra Dornei este de departe cea mai cunoscuta statiune pentru practicarea sporturilor de iarna din nordul Moldovei, celebra pentru ca detine a doua cea mai lunga partie de schi din tara (Dealu Negru, de 3 km lungime). Amatorii de schi au la dispozitie patru partii amenajate: Dealu Negru, Parc 1 si 2 (900 m si 550 m), dotate cu un baby-schi pentru copii si un teleschi, si Veverita (850 m, nocturna, zapada artificiala, skipass).

Sursa foto: Statiune montana/Shutterstock.com


Valea Prahovei

De departe, cea mai populara zona pentru practicarea schiului. Statiunea Sinaia se considera a fi cea mai buna pentru practicarea schiului. Valea Prahovei are in total 49 km de partii si trasee de schi. Cea mai lunga partie de schi este in Poiana Brasov si are aproximativ 5 km.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com


Harghita si Covasna

Judetele Harghita si Covasna au impreuna peste 13 partii de schi, cu grade diferite de dificultate. Dintre toate statiunile „tinutului secuiesc”, cea mai cunoscuta este Harghita Bai (1.350m), situata in Muntii Harghita, la poalele masivului Harghita – Ciceu. Statiunea are sapte partii de schi. O alta statiune cunoscuta este Harghita Madaras, cu patru partii amenajate. Izvorul Muresului, Toplita, Baile Homorod, Balvanyos, Sovata, Ghelinta si Comandau alcatuiesc impreuna cu partiile enumerate mai sus 11,5 km domeniu schiabil.




Citeste si