28 Septembrie 2015

Papa Francisc, vizita istorica in Statele Unite ale Americii



Papa Francisc aproape si-a incheiat vizita de sase zile in Statele Unite ale Americii, el ajungand marti pe aeroportul din Maryland, unde a fost intampinat de presedintele Barack Obama si familia acestuia. Miercuri, Papa a fost intampinat de seful statului la Casa Alba, unde a sustinut un discurs despre schimbarile climatice si eradicarea saraciei. Joi, Papa s-a adresat Congresului American, o cinste rara de care au parte putini sefi de stat, iar vineri a tinut o prelegere in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

Papa Francisc soseste in America

Papa Francisc si-a inceput marti vizita de sase zile in Statele Unite ale Americii. El a venit din Cuba si a aterizat marti seara la baza militara Andrews din Maryland.

Sursa foto: Contul de Facebook al Casei Albe


Papa Francis, intampinat de Barack Obama si familia sa

La sosire, Papa Francisc a fost intampinat de presedintele Statelor Unite si de familia acestuia. Obama nu obisnuieste sa-si intampine oaspetii la scara avionului, insa prezenta lui si a familieri sale pe aeroportul din Maryland releva importanta vizitei papale.

Sursa foto: Contul de Facebook al Casei Albe


Vizita istorica

Aceasta este prima vizita a papei Francisc in Statele Unite ale Americii in calitate de pontif, vizita considerata de specialisti istorica, deoarece papa s-a adrest Congresului American, distinctie de care au parte foarte putini sefi de stat.


Papa, escortat in Casa Alba

Presedintele si Prima Doamna a Americii il conduc pe Papa in Casa Alba.

Sursa foto: Contul de Facebook al Casei Albe


Papa, Boo si Sunny

Prima Doamna a Americii, Michelle Obama, ii arata Papei animalele lor de casa, Boo si Sunny.


Papa si Obama

Desi Barack Obama nu stie limba spaniola, iar Papa a recunoscut ca limba engleza nu este punctul lui forte, cei doi au discutat si s-au amuzat.


Obama si Papa se pregatesc de discurs

Atat presedintele Obama, cat si papa Francisc au tinut discursuri pe peluza din fata Casei Albe.

Sursa foto: Contul de Facebook al Casei Albe


Casa Alba

Peste 15.000 de oameni au fost prezenti pe peluza Casei Albe pentru a-l vedea pe Papa Francisc. Este cunoscut faptul ca Papa este indragit de populatia americana, desi este un personaj controversat. Conservatorii il aprecieaza pentru ca este impotriva avortului si a casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, iar progresistii pentru faptul ca militeaza pentru ecologie si drepturile imigrantiilor.

Sursa foto: Contul de Facebook al Casei Albe


Papa, primit cu onoruri la Casa Alba

Sursa foto: Contul de Twitter al Primei Doamne


Papa tine un discurs

In discursul sau, Papa Francisc a indemnat Statele Unite sa ia masuri urgente pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice si a saraciei. "Este evident ca aceasta chestiune a schimbarilor climatice nu poate fi lasata in seama generatiilor viitoare (...). Ne aflam intr-un moment crucial al istoriei", a declarat Papa Francisc pe peluza din fata Casei Albe, unde si-a sustinut discursul.

Sursa Foto: Contul de Facebook al Casei Albe




Citeste si