11 Ianuarie 2016

Destinatii insorite in care sa fugi de frig cu cateva sute de euro



"Tarile calde" sunt mai aproape de tine decat crezi si poate chiar mai ieftine decat o vacanta la schi in Romania. Asa ca iti aratam noua destinatii in care sa sfidezi frigul de acasa si sa te bucuri de soare cu cateva sute de euro.

Malta

Situata in mijlocul Marii Mediterane, Malta este o alta destinatie calduroasa tot timpului anului. Iar daca nu va fi totusi vreme de plaja, va puteti pierde pe stradutele colorate ale capitalei Valletta si din Satul lui Popeye.

Vremea: 13-16 grade Celsius

Bilete de avion: 59 euro

Cazare 3 stele: 200 euro/camera/5 nopti

Total: 159 euro/persoana

Sursa foto: INTERPIXELS/Shutterstock.com


Atena, Grecia

Atena este o adevarata bijuterie a istoriei universale si a culturii actuale. Desi nu este printre cele mai cautate orase pentru city break, Atena este foarte ofertanta pentru devoratorii de plimbari, vizite si cunostinte. Iar cum in majoritatea capitalelor europene este la fel de frig ca in Romania, Atena poate fi o alegere calduroasa si la propriu, si la figurat.

Vremea: 14 grade Celsius

Bilete de avion: 62 euro

Cazare: 250 euro/camera/4 nopti

Total: ~190 euro/persoana

Sursa foto: Anastasios71/Shutterstock.com


Desertul Sahara - Maroc

Desi aproape de Europa, Maroc este una dintre destinatiile mai putin descoperite de catre romani. Maroc este cea mai buna recomandare pentru turistii care nu pot sta pe sezlong cat e ziua de lunga, ci vor sa alerge de colo-colo, sa descopere, sa simta locul, mirosul si vibratia locului. Acesta este Marocul, un spectacol gratuit la fiecare colt de strada. Iar daca ajungeti in Maroc, trebuie sa dati o fuga in desert, caci, desi va duce cu gandul la pustiu si uscat, Sahara se transforma in spectacol odata ce calcati pe nisip si urcati pe camila.

Vremea: 20-21 grade Celsius in februarie

Bilete de avion: 68 euro/7 zile (low-cost, escala)

Cazare 3 stele: 250 euro/camera/7 zile (Marrakech)

Total: ~200 euro/persoana

Sursa foto: Vixit/Shutterstock.com


Tenerife

Poate ca la prima citire Tenerife pare o destinatie de lux, pentru care crezi ca ai nevoie de un portofel generos. Adevarul este ca insula spaniola din Canare este un loc special, in care regasiti mare, plaja cu palmieri, munti si chiar un vulcan. Si este atat pentru tineri dornici de aventura, cupluri, cat si pentru familii. In plus, in Tenerife vremea este ideala tot timpul anului, fapt ce ii aduce denumirea de "Insula Primaverii Eterne".

Vremea: 22 grade Celsius in ianuarie sau februarie

Bilete de avion: 121 euro/7 zile (low-cost, escala)

Cazare 3 stele: 250 euro/camera/7 zile

Total: ~250 euro/persoana

Sursa foto: lorenzobovi/Shutterstock.com


Algarve, Portugalia

Situata in sudul Portugaliei, Algarve este o destinatie calda tot timpul anului si cu putin noroc puteti face si plaja, daca nu merita sa va acordati o perioada de liniste si relaxare, la preturi mult mai mici decat in sezon. Astfel, puteti combina Algarve cu o vizita scurta in Lisabona, destinatia voastra de aterizare si decolare.

Vremea: 18 grade Celsius

Bilete de avion: 152 euro (Bucuresti-Lisabona dus-intors)

Cazare 3 stele: 200 euro/camera/5 nopti (Algarve)

Total: 252 euro/persoana

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com


Andaluzia

In Andaluzia, regiunea de sud a Spaniei, vremea este perfecta pentru plimbare si contemplare. Aici puteti vizita cele mai importante orase din regiune, Sevilla, Cordoba, Granada si Malaga sau puteti alege unul singur pentru un city break. De asemenea, o vizita merita si Gibraltar, un loc in care se regasesc in acelasi timp influente spaniole, britanice si marocane.

Vremea: 16-18 grade Celsius

Bilete de avion: 120 euro (Bucuresti-Malaga dus-intors)

Cazare 3 stele: 300 euro/camera/5 nopti

Total: 270 euro/persoana

Sursa foto: leoks/Shutterstock.com


Dubrovnik, Croatia

Dubrovnik este una dintre destinatiile pe care oricine trebuie sa le vada in timpul vietii. Este un loc cu temperaturi ridicate tot anul si il puteti vizita oricand, mai ales cand in Romania este frig. Centrul istoric din Dubrovnik este parte din patrimoniul UNESCO si trebuie sa va convingeti singuri de frumusetea locului.

Vremea: 12 grade Celsius

Bilete de avion: 274 euro

Cazare 3 stele: 200 euro/camera/5 nopti

Total: 374 euro/persoana

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com


Dubai

Toata lumea se gandeste la Dubai ca la o destinatie foarte scumpa, unde predomina luxul si in care nu are ce cauta fara cateva mii de euro. Este adevarata si aceasta varianta, pentru ca in Dubai poti cheltui nelimitat. Insa, in acelasi timp, Dubai este o destinatie accesibila, cu preturi decente pentru transport, cazare si mesele zilnice. Dubai merita o vizita pentru a trai senzatia unei lumi pline de lux si opulenta.

Vremea: 20-24 grade Celsius

Bilete de avion: 403 euro/7 zile

Cazare 3 stele: 500 euro/camera/7 zile

Total: 653 euro/persoana

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com


Thailanda

Intr-adevar, Thailanda este foarte departe de Romania, ceea ce face ca biletele de avion sa fie costisitoare. Insa, nu va grabiti sa judecati dupa distanta, caci Thailanda este una dintre cele mai ieftine tari din lume. Desi biletele de avion costa cateva sute de euro de persoana, in capitala Bangkok va puteti descurca linistiti cu cativa euro pe zi (in moneda locala), bani pentru masa si transport. Thailanda merita o vizita pentru efervescenta locala, peisajele din paradis de pe plaja si o plimbare pe elefant.

Vremea: 25-30 grade Celsius in februarie

Bilete de avion: 453 euro

Cazare 3 stele: 400 euro/camera/7 zile (Bangkok)

Total: 653 euro/persoana

Sursa foto: Praisaeng/Shutterstock.com




Citeste si