14 Martie 2016

Opt destinatii incredibile in care nu te-ai gandit sa mergi pana acum: 5 sunt in Europa



Lumea este plina de locuri incredibile de care nici nu stiai ca exista, iar opt dintre ele le descoperi chiar acum. Asa ca pregateste bagajele si mergi sa descoperi aceste destinatii memorabile, mai ales ca cinci dintre ele sunt in Europa, la cateva ore distanta.

Blagaj

Blagaj este un satuc in Bosnia si Hertegovina, deci foarte aproape de Romania. Blagaj atrage turisti prin faptul ca aici se afla o manastire care parca a fost ridicata din apa. Locul este de poveste datorita raului cu apa turcoaz pe care il vezi in imagine, potrivit recomandarilor Business Insider.

Cum ajungi aici? Blagaj se afla langa orasul Mostar, unde din Bucuresti ajungi in aproape 15 ore, dupa peste 1.000 de km parcursi.

Susa foto: RossHelen/Shutterstock.com


Satul lui Popeye

Satul lui Popeye se afla in Malta si a fost initial creat ca decor pentru filmul "Popeye" din 1980. A fost creat prin trunchiuri de copaci aduse din Olanda si din 2.000 de litri de vopsea. Intre timp, Satul lui Popeye a devenit o destinatie veritabila pe harta lumii, unde turistii se pot bucura de plimbari cu barca, o vinarie si trambuline in apa.

Cum ajungi aici? Cu avionul, in cateva ore, intre Bucuresti si Aeroportul International Malta, singurul aeroport din Malta. Apoi iei un autobuz de la aeroport catre Satul lui Popeye, unde ajungi in cel mult o ora.

Sursa foto: Alexander Vershinin/Shutterstock.com


Taramul rosu din Dongchuan

Pamantul rosu din Dongchuan pare mai degraba un tablou pictat decat un loc in care poti sa ajungi chiar tu. Acesta se afla in orasul Xintian din China, and si a devenit memorabil pe harta turistica a lumii datorita culorii rosii izbitoare. Solul din zona contine fier si minerale care produc nuanta din imagine, iar plantele care infloresc pe tot parcursul anului completeaza locul cu putin verde.

Cum ajungi? Cu avionul Bucuresti-Guangzhou (cu o escala) si apoi cu inca un zbor pana in orasul Kunming. Un bilet de avion dus-intors costa in jur de 3.000 lei.

Sursa foto: Su Jianfei/Shutterstock.com


Giola

Giola este o piscina naturala in insula Thassos din nordul Greciei. Asa ca te despart doar Bulgaria si cateva ore cu masina pana la destinatie. Giola este ideala pentru cei care iubesc sa sara in apa.

Cum ajungi? Cu masina pana in orasul Kavala din nordul Greciei si apoi cu feribotul, o ora si jumatate, pana pe insula Thassos.

Sursa foto: SonicN/Shutterstock.com


Pestera din Saint Marcel

Descoperita in 1836 de catre un vanator, Pestera din Saint Marcel d'Arche din Franta a devenit o atractie turistica cu impact datorita formatiunilor pline cu apa sub forma de "terase" pe care le vezi in imagine. Practic, daca vei ajunge aici, vei descoperi o "retea" intreaga de asemenea terase pline cu apa. Intrarea in pestera cota 10 euro pentru adulti si 7 euro pentru copii.

Cum ajungi? Pestera se afla in apropierea oraselor Lyon, Marsilia si Nisa. Poti zbura direct Bucuresti-Nisa si apoi poti merge cu autocarul sau trenul pana in Saint Marcel.

Sursa foto: Chantal de Bruijne/Shutterstock.com


Huacachina

Huacachina este o oaza care straluceste in Desertul Atacama din Peru. Aceasta se afla la cinci ore de capitala Lima, iar daca pe vremuri era o destinatie exclusivista, mai mult pentru cei cu multi bani, astazi este atractie populara in care ajung si turistii care calatoresc cu rucsacul in spate. Aici poti sa incerci sand boarding, adica sa te dai cu placa pe nisip.

Cum ajungi? Dupa ce aterizezi in Lima, urci in autobuz pana in orasul Ica. Drumul dureaza 5 ore si jumatate si costa 22 de dolari.

Sursa foto: sunsinger/Shutterstock.com


Lacul Bled

La 1.000 km de Romania, se intinde intr-un taram de poveste Lacul Bled din Slovenia. Cuvintele nu sunt deloc exagerate, mai ales ca in mijlocul lacului se afla o biserica care parca pluteste. Mii de turisti ajung la biserica pentru ca atrasi de "clopotul dorintelor", mai mult o legenda ce-i drept conform careia cel care face acest clopot sa sune poate sa isi puna o dorinta care se va indeplini.

La biserica ajungi cu o barca fara motor, inchiriata cu 10 euro pentru o ora. In Bled, o statiune montana cu ape termale, ajungi dupa 46 de km parcursi din Ljibljiana, capitala Sloveniei.

Sursa foto: Fesus Robert/Shutterstock.com


Parcul National Len??is Maranhense

In sezonul ploios, Parcul National Lençóis Maranhenses din Maranhão, Brazilia, devine un loc impresionat si greu de uitat. Aici se formeaza piscine naturale in dunele de nisip masive, ceea ce da senzatia unor lagune imense. Cea mai buna perioada de vizita si pentru o balaceala este intre iulie si septembrie.

Cum ajungi? Cu avionul pana in orasul Sao Luis si apoi cu autocarul pana in Maranhenses.

Sursa foto: vitormarigo/Shutterstock.com




Citeste si