25 Aprilie 2016

Game of Thrones pe harta: 6 destinatii spectaculoase din serial in care sa-ti faci vacanta



Urzeala Tronurilor (Game of Thrones) este cel mai de succes serial care a pus in valoare multe obiective turistice din Europa, unele dintre ele in apropiere de Romania. Asa ca nu e atat de greu sa ai o vacanta ca in Game of Thrones. Uite care sunt cele mai spectaculoase destinatii din serialul tau preferat, mai ales ca sezonul 6 urmeaza sa apara pe 25 aprilie, ora locala 04.00, pe HBO.

Fereastra Albastra in Urzeala Tronurilor

"Fereastra Albastra" din Gozo, Malta este unul dintre locurile spectaculoase care apar in serialul Games of Thrones, dar si in filmul Contele de Monte Cristo. In timp, din cauza eroziunii, "fereastra" s-ar putea pierde in apa, asa ca mergi sa faci o poza aici inainte sa devina o amintire din filme.

"Fereastra Albastra" in Urzeala Tronurilor: in sezonul 1 episodul 1 ca decor pentru nunta dintre Khal Drogo si Daenerys

Bilete de avion pana in Malta: de la 80 euro dus-intors

Cazare la 3-4 stele: 50 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: mRGB/Shutterstock.com


Dubrovnik in Urzeala Tronurillor

Zidurile cetatii din Dubrovnik au fost decor pentru scene din Urzeala Tronurilor, dovada ca exista locuri in lume care sunt spectaculoase in starea in care se afla. Dubrovnik in sine este o bijuterie a Marii Adriatice, aflata atat de aproape de Romania, indiferent ca alegi sa calatoresti cu masina sau cu avionul.

Dubrovnik in Game of Thrones: sezonul 2 (ep. 1, 5, 6, 8, 10), sezonul 3 (ep. 1-5), sezonul 4 (ep. 1-5), sezoanele 5 si 6

Bilete de avion pana in Dubrovnik: de la 208 dus-intors

Cazare la 3-4 stele: 70-100 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: Sergey Novikov/Shutterstock.com


Dark Hedges in Urzeala Tronurilor

Dark Hedges in Urzeala Tronurilor. Recunosti cu siguranta locul pentru ca l-ai vazut in episodul "The North Remembers" din sezonul 2 din Game of Thrones. Nu mai sta pe ganduri si mergi sa vezi locul si in realitate. Dark Hedges este cel mai fotografiat fenomen al Irlandei de Nord si asteapta sa apara si intr-o poza cu tine. Dark Hedges este si mai spectaculos pe intuneric pentru ca iti da senzatia ca intri intr-o padure care duce intr-o alta lume.

Cum ajungi la Dark Hedges: pentru un selfie de "Game of Thrones" la Dark Hedges, trebuie sa ajungi la Ballymoney. O calatorie cu trenul de la Belfast, capitala Irlandei de Nord, dureaza o ora si jumatate si costa 10,5 lire de persoana, potrivit translink.co.uk.

Bilete de avion Belfast: de la 115 euro dus-intors

Cazare la 3-4 stele: 85-100 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: Adrian Pluskota/Shutterstock.com


Ait Benhaddou in Urzeala Tronurilor

Ait Benhaddou in Urzeala Tronurilor. De la departare, Ait Benhaddou din Maroc pare un loc facut din forme de nisip. In realitate, satul a fost decor pentru 10 filme, printre care Game of Thrones, Gladiatorul si Lawrence al Arabiei.

Ait Benhaddou se afla in regiunea Ouarzazate, undeva la mijlocul drumului dintre Marrakech, capitala turistica a Marocului, si intrarea in Desertul Sahara. Satul Ait Benhaddou este o oprire obligatorie intr-o vacanta in Maroc, mai ales daca vei merge in excursie in desert.

Ait Benhaddou in Urzeala Tronurilor: Ait Benhaddou a devenit orasul Yunkai in sezonul 3 din celebrul serial de pe HBO

Bilete de avion Maroc: de la 182 euro dus-intors

Cazare la 3-4 stele: 70-90 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: Boris Stroujko/Shutterstock.com


Cascada Zeilor in Urzeala Tronurilor

Cascada Zeilor in Urzeala Tronurilor. Cascada Godafoss sau Cascada Zeilor din Islanda este un spectacol al naturii, fapt pentru care a devenit decor in serialul Game of Thrones. Cascada se afla pe cursul raului Skjalfandafljot si se varsa in Marea Groenlandei, chiar prin Cercul Arctic. Apa raului Skjalfandafljot cade de la o inaltime de 12 metri pe o latime de 30 de metri formand cascada.

Cascada Zeilor in Urzeala Tronurilor: in sezonul 4

Biletele avion Islanda: de la 189 euro dus-intors

Cazare la 3-4 stele: 200-300 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: Filip Fuxa/Shutterstock.com


Palatul Alcazar din Sevilla

In sezonul 5 din Urzeala Tronurilor, Spania intra si ea in celebrul serial. Una dintre cele mai impunatoare locuri din Game of Thrones este, astfel, Palatul Alcazar din Sevilla, aflat in sudul Spaniei. Prin urmare, influenteze maure se revad in detaliile arhitecturale ale palatului regal.

Palatul Alcazar este un complex de terase, curti si sali construite in stiluri diferite, gotic, baroc sau maur, unde intrarea costa 9,5 euro pentru adulti. Alcazar este o emblema a Andaluziei, regiunea de sud a Spaniei, pe care sa-l vizitezi daca vrei sa te mandresti ca ai fost in cele mai impresionate locuri din lume si mai ales din cel mai vizionat serial, Game of Thrones.

Bilete de avion Spania: de la 218 euro dus-intors

Cazare la 3-4 stele: 100-130 euro/camera/noapte (Booking.com)

Sursa foto: The World in HDR/Shutterstock.com




Citeste si