16 Iunie 2016

7 audiobook-uri de ascultat in masina cand calatoresti impreuna cu copiii



Drumurile lungi pot fi foarte obositoare si stresante pentru oricine, dar cei mai afectati sunt intotdeauna copiii. Ei isi pierd primii rabdarea si se pot plictisi in doar cateva minute, pentru ca sunt la varsta la care vor sa experimenteze mereu ceva nou, vor sa se joace, sa descopere si sa invete continuu.

Iar cand copiii isi pierd rabdarea, de obicei nu dureaza mult pana se enerveaza si adultii. Nu degeaba intrebarea “Are we there yet?” a capatat atata notorietate!
Poti face calatoria mult mai suportabila cu un audiobook special ales astfel incat sa fie distractiv, educativ si sa nu-i deranjeze nici pe adulti.

Iata o lista de carti in format audio care pot sa faca diferenta dintre o calatorie pe care vrei sa o uiti si una pe care face parte din distractie.

1. Codul bunelor maniere, de Aurelia Marinescu

Prima carte audio din lista este cea care vine cu cel mai mare aport in ce priveste educatia copiilor. Cu o voce foarte placuta, autoarea insasi prezinta regulile de conduita in diverse situatii: salutul, conversatia, masa si multe altele.

Deloc surprinzator, Codul bunelor maniere este un best seller national in fiecare an.

2. Povesti romanesti

18 povesti romanesti si basme scrise de Ion Creanga, Barbu Stefanescu, Petre Ispirescu si Barbu Stefanescu-Delavrancea si Ioan Slavici. Pachetul contine cartea, patru CD-uri cu povestile in format audio si multe alte surprize, precum carduri cu personaje, clapete, si multe alte surprize care le vor tine copiilor mainile ocupate fara sa le distraga atentia de la povesti. Volumul Povesti romanesti este destinat intervalului de varsta 4-9 ani.

3. Sa cantam in limba engleza, de Helen Macgregor si Stephen Chadwick

O carte foarte utila la drum, mai ales daca porniti intr-o calatorie spre o tara straina unde va trebui sa vorbiti engleza. Pachetul contine 22 de cantece in limba engleza, imprimate atat pe CD si pe carte tiparita. Ritmata si distractiva, cartea Sa cantam in limba engleza nu doar ca ii va obisnui pe cei mici cu vocabularul si pronuntia limbii engleze, dar ar putea sa transforme calatoria intr-o sesiune de karaoke in familie.

4. Treasure Island, de Robert Louis Stevenson

O aventura audio cu pirati ar putea fi cel mai bun remediu pentru monotonia calatoriei cu masina. Lecturata in limba engleza, Treasure Island ne poarta alaturi de Jim Hawkins in cautare de comori ingropate in locuri secrete. Locuri exotice, corabii si personaje seducatoare precum Billy Bones, Black Dog sau Long John Silver, totul intr-o poveste ce a aprins imaginatia mai multor generatii.

5. The World's Worst Children, de David Walliams

Poate parea un titlu cam nepotrivit pentru aceasta lista, insa cartea este cat se poate de amuzanta si de educativa, ca sa nu mai spunem ca este un best seller. David Walliams, comedian, actor si scriitor, cunoscut si pentru prezenta sa in juriul de la Britain Got Talent, spune aici povestile a 10 copii cu obiceiuri proaste, intr-un mod absolut captivant si cu un stil unic in literatura pentru copii. Nu e de mirare ca The World’s Worst Children este un best seller la nivel mondial.

6. Ferma animalelor, de George Orwell

Celebra poveste a fermei conduse de purcei, in lectura lui Victor Rebengiuc, o carte potrivita atat pentru copiii mici cat si pentru scolari. Dincolo de valoarea ei de divertisment, Ferma Animalelor este si o fabula care le va face cunostinta copiilor cu inegalitatea sociala, intr-o forma pe care o pot asimila foarte usor. Atentie insa, s-a speculat ca aceasta carte are si un program politic, deci ar putea sa fie nevoie sa clarifici unele aspecte dupa ce copii asculta povestea.

7. Basme fermecate, de Hans Christian Andersen

In lectura Margaretei Paslaru, copiii vor putea urmari cinci dintre cele mai cunoscute povesti ale marelui scriitor danez. Cele cinci Basme fermecate sunt Lebedele salbatice, Darzul soldatel de plumb, Printesa si bobul de mazare, Privighetoarea si Vesmantul cel nou al regelui.



Citeste si